• ד"ר שמעון אוחיון והסטודנטים מתכנית "נחשונים להוראה"

אוניברסיטת בר-אילן משיקה: תכנית "נחשונים להוראה" - מצויינים יוצאי צה"ל להוראה

תאריך: 2013-01-13 שעה: 15:06

בית הספר לחינוך באוניברסיטת בר-אילן ע"ש פרופ' פ. חורגין בשיתוף משרד החינוך והקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים של משרד הביטחון השיקו  ביום חמישי את התכנית  "נחשונים להוראה" – מצוינים יוצאי צה"ל להוראה.

מנהל התכנית  ד"ר שמעון אוחיון  מבית הספר לחינוך ציין בטקס ההשקה: "זוהי תוכנית הבאה לקרוא:  הטובים להוראה ומטרתה למשוך צעירים בעלי ניסיון בהדרכה ובקצונה ובעלי מודעות לשליחות חינוכית וציונית המעוניינים להשתלב בכוחות העתידיים של ההוראה במדינת ישראל.
    התוכנית משלבת מועמדים בעלי נתונים גבוהים בפסיכומטרי ובבגרות  ואשר עברו ועדת קבלה יסודית  אשר בחנה את כישוריהם ותרומתם להוראה במדינת ישראל.

עוד הוסיף  ד"ר אוחיון  " נחשונים להוראה'  מכשירה את הסטודנטים במשך ארבע שנים כך  שהמורים העתידיים יהיו בעלי תואר ראשון  ושני,  ותעודת הוראה בחינוך במקצועות ההוראה הנדרשים כגון :מתמטיקה, ביולוגיה, תולדות עם ישראל, תנ"ך ועוד.
    "כמו כן הסטודנטים יזכו לפטור מלא משכר הלימוד במשך ארבע שנות לימוד התכנית שבהם הם מסיימים לימודיי תואר שני, וכן יהיו זכאים להקצאת סיוע לכלכלה וקיום".

ד"ר אוחיון מסכם כי "שאיפתם של מארגני  התכנית ויוזמיה  שבקשתם להבטחת שכר הולם וראוי לבוגרי התכנית אשר שישמשו כמורים עשוייה להגדיל  את הביקוש  ואת ההצטרפות לכוחות ההוראה משום שנתונים גבוהים של מועמדים טובים, הכשרה ברמה גבוה הכוללת תואר שני  ושכר  דפרציאלי ומיוחד יביאו לנו בסופו של דבר את הטובים להוראה ויגרמו לשינוי סטטוס משמעותי של מעמד המורים  בישראל".