• מימין: פרופ' בנימין ארנברג, מר חיים גליק, הרב פרופ' דניאל שפרבר, הרב שלמה שפר, פרופ' משה קוה, הרב חיים סבתו והרב שבתי רפפורט

הרב חיים סבתו, מקבל תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בר-אילן, העביר שיעור בנושא: האם ניתן עדיין לדרוש דרשות הלכתיות חדשות מהמקרא?

תאריך: 2012-05-15 שעה: 20:10

אוניברסיטת בר-אילן ערכה (ג') קבלת פנים מיוחדת לסופר הרב חיים סבתו שליט"א המקבל בשבוע הבא תואר דוקטור לשם כבוד.

נשיא האוניברסיטה, פרופ' משה קוה, קיבל את פניו של הסופר ואמר: "בבואנו לבחור מועמדים לתוארי דוקטור לשם כבוד , אנחנו מחפשים אנשים מיוחדים שנמצאים ביותר מעולם אחד. אנו מעניקים את התואר לסופר הרב סבתו על פועלו, אישיותו והייחודיות שבו, שמתבטאת גם בתורה, גם בשירה וגם בספרות."

יצירתו רבת הפנים כוללת מאמרים תורניים, ספרים בנושאים יהודיים הפונים לציבור הרחב ואף ספרי ילדים. את פרסומו קנה בספרו הראשון "תיאום כוונות" .
    פרופ' קוה הוסיף : "קראתי את תיאום כוונות כמה פעמים ולמרות הקטעים הקשים, הספר הביא עימו נחמה. בראיון עיתונאי אמר הרב סבתו שכשהוא כותב, הוא כותב מתוך המנגינה הפנימית שלו. אני מאחל לך הרב סבתו שהמנגינה תמשיך לנבוע ממך שכן היא חודרת ללבבות של רבים" .

הרב שבתי רפפורט,  ראש בית המדרש במכון הגבוה לתורה, סיפר מחוויותיו המשותפות עם הרב סבתו עת שימשו שניהם כבוחני מועמדים לקבלת תעודת הוראה מטעם משרד החינוך : "ראיתי מורה ומחנך יסודי ומעמיק ויורד לפרטים בצורה המהווה מופת חי. הרב סבתו הוא דמות מובהקת של ידיעת התורה, של חינוך בדרכי נועם. הדברים שהוא דורש וכותב מעוגנים בתורה ובאים מתוך ליבה  ובשל כך הוא נחשב בעיני לאחד הקולות החשובים והמעניינים בזמננו".

בתום המפגש הרב חיים סבתו שליט"א נשא שיעור מאלף במכון הגבוה לתורה בנושא : האם ניתן עדיין לדרוש דרשות הלכתיות חדשות מהמקרא.

הרב חיים סבתו נולד ב-1952 בקהיר למשפחה מיוצאי העיר חאלב הלוא היא ארם צובא, כנצר למשפחת רבנים וראשי ישיבות בסוריה ובמצרים. בהיותו ילד עלה עם משפחתו ארצה וגדל בשיכון העולים בית מזמיל - קריית יובל. למד בתלמוד תורה ובישיבת בני עקיבא "נתיב מאיר" ובהמשך למד בישיבת הכותל. את שירותו הצבאי עשה במסגרת ההסדר, כלוחם בחיל השריון.

כחייל מילואים השתתף בקרבות הבלימה ברמת הגולן במלחמת יום הכיפורים ובעקבות חוויות הקרב החליט להקדיש את חייו לתורה. הוא נמנה עם מייסדי ישיבת ההסדר "ברכת משה" במעלה אדומים שבה הוא מלמד עד היום.