• מימין: פרופ' חיים טייטלבאום, רקטור האוניברסיטה, פרופ' ג'ורג' מושיץ, דקן הפקולטה להנדסה, פרופ' משה קוה, נשיא האוניברסיטה וחיים גליק, מנכ"ל האוניברסיטה בטקס השקת הפקולטה להנדסה

בית הספר להנדסה הפך לפקולטה

תאריך: 2011-10-05 שעה: 17:41

פקולטה שביעית באוניברסיטת בר-אילן: הפקולטה להנדסה.
    במעמד הנהלת האוניברסיטה קיימה היום הפקולטה להנדסה טקס הרמת כוסית לשנה החדשה. זוהי בשורה גדולה לפקולטה שבשנה"ל תשע"ב מתחילה את העשור השני לקיומה עם יבול מצויינות שעומד בסטנדרטים בינלאומיים; כ- 650 בוגרים העמידה הפקולטה וכולם מצאו את מקומם בתעשייה בישראל. כ-8 מסטרנטים יסיימו את לימודי ההסמכה בתוכנית לתואר שני שנפתחה רק לפני שנה וחצי, ויחד עם 6 דוקטורנטים, שחלקם כבר סיימו, פרסמו מאמרים בכתבי העת מקצועיים נחשבים.

הפקולטה, שחגגה השנה עשור לקיומה, ניצבת בחזית המוסדות ללימודי הנדסה בעולם ומציעה תוכניות לימודים יוקרתיות, ברמה גבוהה, במעבדות משוכללות וקומפלקס בניינים מפואר. ההתמחויות בפקולטה הן: הנדסת מחשבים, ביו-הנדסה והנדסת אלקטרוניקה עם 4 מגמות:  מיקרואלקטרוניקה, תקשורת, אלקטרו-אופטיקה ועיבוד אותות.

נשיא האוניברסיטה, פרופ' משה קוה, פתח בדבריו ואמר: "אני זוכר כשנולדתם, וזה לא משפט פשוט לאמר - זו אמרה של אבא שמבין שמה שנולד רק מתחיל. היום זו לידה שניה. זה לא רק שינוי השם, אלא פקולטה שהוקמה עם חזון גדול ודיסיפלינות שיחברו אתיקה ורוח עם ערכים שלמים. הרעיון להקמת ביה"ס להנדסה נולד כמעט ברוח הקודש. פגשתי את פרופ' מושיץ בשוויץ באקראי. התגלגלה ביננו שיחה שהבהירה לי כי מדובר ביהודי ציוני. הבאתי אותו לארץ עם אשתו לתובו ובוהו והבטחתי לו פקולטה. אני מברך את הקב"ה שסייע לנו והביא אותנו ליום הזה, עם מעל 600 בוגרים לתואר ראשון ו- 25 תקנים. אני מצהיר: הפקולטה תגיע ל 1000 בוגרים ויהיו לה 50 חברי סגל. המהנדס הראשון בתורה היה אליאב, והוא נקרא: "חכם לב". אני מאחל לכם שתשלבו חכמה עם לב".

רקטור האוניברסיטה, פרופ' חיים טייטלבאום, ברך על סגירת מעגל. "כשנולדה הפקולטה שמשתי ראש מחלקה לפיסיקה, והיה לי חשש שהפתיחת ביה"ס להנדסה יחסל את המחלקה לפיסיקה. לקח לנו זמן להבין שלא רק שביה"ס להנדסה אינו מפריע, אלא הוא מכפיל כוח לכל המדעים הניסויים. אני מאחל לפקולטה שמכאן ייצאו חתני פרס נובל, ומודה לראשי הפקולטה על מאמצים שנושאים פירות".

סגן נשיא למחקר, פרופ' בנימין ארנברג, ברך את פרופ' בש עם סיום הקדנציה שלו כסגן נשיא למחקר, והציג נתון ייחודי שמאפיין את המקצוע הנדסה. "לפי נתוני המל"ג מס' הסטודנטים להנדסה עמד על 9600 לפני 15 שנה, והיום עומד על 14900 - זו הדיסיפלינה היחידה שמס' הסטודנטים שבה עלה. פרופ' שמריהו הוז, סגן הנשיא למחקר לשעבר, תרם רבות להקמתה של הפקולטה וזכות זו עומדת לו. הפקולטה תתפתח בצורה דרמטית בשנים הקורובות ואנו נתחרה עם ביה"ס להנדסה אחרים כ'גדולים בין שווים'.

דקן הפקולטה להנדסה, פרופ' ג'ורג' מושיץ, ביקש להודות לנשיא האוניברסיטה, פרופ' קוה , על הקמה של יש מאין. "באוקטובר 2001 לא היה לנו דבר. היום יש לנו בניין מפואר, מעל 600 בוגרים שמצליחים בכל תחום ואנו גאים להצטרף לפקולטות יוקרתיות בישראל. לא קל היה להגיע ליום הזה, ואני מבקש להודות במיוחד גם למר מוטי משען, ראש לשכת הנשיא, על היותו מוכן תמיד לסייע. אני מודה גם לגב' פנינה אגסי, היום סגנית הרקטור המנהלית, ולפני 10 שנים - חברה בצוות ההקמה של הפקולטה להנדסה, שיש לה חלק גדול וחשוב בהקמתו של ביה"ס להנדסה. אני רוצה להודות גם לגב' דינה ימיני, שמעתה היא ראש מנהל הפקולטה, על עבודה מסורה ללא לאות, ועל ההשקעה הרבה בפיתוח הפקולטה. אני מודה גם לפרופ' אפי זהבי, סגן דקן, על עבודה מאומצת, למהנדסה וסמנכ"ל לבינוי מר שמואל גן-אל על הקמת קומפלקס הבניינים המפואר, וכן לחברי הסגל: כולכם שותפים לעשיית היסטוריה בבר אילן ובישראל. אני מבקש להודות גם לרעייתי, ברנדה, כל מה שיש לי - ממנה ובזכותה".

רב הקמפוס, הרב שלמה שפר, הביא מדברי אחד מגדולי הדור, הרב סלוביצ'יק. "בתך ספריו עולה נקודה מקסימה שהוא קורא לה 'האדם היוצר' - שיא השלמות המוסרית והאנושית בעולמה של תורה. אלו הם לימודי הנדסה - יישום המדע לטובת האנושות. אתם האדם היוצר, המחדש, התורם לעוצמה ומביא לברכה ושמחה. אני מאחל לפקולטה יצירה עם נשמה, לב ומסורת".

יו"ר ועד העובדים, גב' פלורה בוטבגה, בקשה להודות לסגל המנהלי על שותפות ב'הגשמת החלומות של האוניברסיטה'. "אנו, עובדי האוניברסיטה זוכים להגשים חלום ולחזות בהקמתן של 2 פקולטות: רפואה והנדסה. כל מי שעמל על הקמתו של ביה"ס מאז הווסדו ועד היום יבוא על הברכה, וביניהם: הגב' פנינה אגסי ומר ישראל ברגר".

בתום דבריה עלו לבמה בהפתעה חברי סגל צעירים בפקולטה כשהם נושאים בידם זר פרחים ענק וקוראים לדינה ימיני לעלות לבמה לצידם. "בשם חברי הסגל אנו מודים לך. אנו רואים בערבים את האור דולק בחדרך, ומקבלים ממך מיילים בשעה מאוחרת - דעי לך כי אנו מעריכים זאת ומודים לך. וגם יש לנו דיקן חדש, באנגלית DEAN, ולצידו יש לנו אותך - דינה".

הגב' דינה ימיני, ראש מנהל הפקולטה להנדסה, שהנחתה את הטקס, בקשה להודות להנהלת האוניברסיטה. "לפרופ' קוה על הסטארט-אפ והחזון שהתגשם. לפרופ' טייטלבאום על סיוע להביא 'את הילד לפרקו'. למנכ"ל האוניברסיטה, מר חיים גליק, לפרופ' ארנברג, על סיוע לביה"ס כדקן הפקולטה למדעים מדוייקים, לאורחים היקרים: פרופ' יאיר בארי מאוניברסיטת תל-אביב שהיה פעיל בוועדת המל"ג, לד"ר דב אנדלמן, מחברת אינטל, על שיתוף פעולה הדוק ופורה, לנציגי הטכניון, אוניברסיטת בן-גוריון וחברת אלתא, ומעל הכל - לפרופ' ג'ורג' מושיץ שהוא 'דוגמא לציונות בגירסתא החדשה: ייצור מהנדסים וייצוא של ידע טכנולוגי מתקדם."
    דינה בקשה לברך באופן מיוחד את סגל הפקולטה למדעים מדוייקים, שביה"ס להנדסה היה עד כה חלק ממנו, ובראשם: מר ישראל ברגר, ראש מנהל הפקולטה, וצוותו: הגב' עליזה כהן, הגב' שרה נתן והגב' חני קליינמן. דינה הציגה 2 בוגרים של ביה"ס שעתה הם חלק מסגל הפקולטה להנדסה:

אבישי פרידמן, בוגר הפקולטה, מסטרנט, מתרגל ועובד בחברת אינטל ואת צ'רטוק מיכאל, המסטרנט הראשון של הפקולטה, שחלקו עם הקהל חוויות מהלימודים בפקולטה וציינו במיוחד את החממה שהיוותה עבורם הפקולטה: עם החום והיחס האישי לכל סטודנט, ואת המצאותם של בוגרי הפקולטה בתעשייה המתקדמת ביותר בישראל.