• פרופ' אליהו קנובסקי ז"ל

אוניברסיטת בר-אילן ומרכז בס"א אבלים על פטירתו של פרופ' אליהו קנובסקי

תאריך: 2010-01-24 שעה: 9:33

אוניברסיטת בר-אילן ומרכז בגין סאדאת למחקרים אסטרטגים (בס"א) אבלים על פטירתו של פרופ' אליהו קנובסקי, שהלך לעולמו בשבוע שעבר בירושלים, לאחר מחלה ממושכת.
    פרופ' קנובסקי היה במשך שנים רבות פרופ' במחלקה לכלכלה באוניברסיטת בר-אילן וחוקר בכיר במרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים (בס"א) .

פרופ' קנובסקי עשה לו שם כמומחה בינלאומי בנושא אופ"ק והנפט במזרח התיכון,ומומחה לכלכלות מצרים, סוריה, לבנון, ירדן, ערב הסעודית, כווית ואירן.
    הוא היה בוגר אוניברסיטת קולומביה בארה"ב, שימש כפרופסור בכיר לכלכלה באוניברסיטת בר-אילן, כעמית מחקר במרכז ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת הארוורד וכפרופסור אורח בישיבה יוניברסיטי. פרופ קנובסקי פרסם מחקרים רבים וביניהם על ההשלכות הכלכליות של מלחמת המפרץ: האצת הקץ של אופ"ק; כלכלת ערב הסעודית: הווה בעייתי, עתיד קודר; ומחקר על הסבך הכלכלי באיראן.

פרופ' קנובסקי נמנה עם מקימי המחלקה לכלכלה בבר-אילן וכיהן כראש המחלקה. חזונו ותרומתו עיצבו את עתיד המחלקה במשך שנים רבות. מחקרו ומומחיותו בכלכלת המזרח התיכון ובמיוחד הידע שלו בתעשיית האנרגיה והנפט, הקנה לו מקום בחזית מנתחי המדיניות בנושאים הקשורים לשוקי הנפט בעולם.

לצד הפעילות האקדמית,פרופ' קנובסקי ייסד את קבוצת לימוד הגמרא המחלקתית אשר מאז הקמתה לפני שנים רבות ועד היום, נפגשת על בסיס שבועי, לומדת ובוחנת סוגיות בממשק בין יהדות כלכלה ואקדמיה.
    "פרופ' קנובסקי היה חבר מחלקה מוערך מאוד, מורה, חוקר, קולגה וחבר. הוא יחסר לנו." אמר פרופ' דניאל לוי, ראש המחלקה לכלכלה, כאשר הגיעה הידיעה על פטירתו.

"הוא היה קולגה נאמן, חוקר מעמיק, והג'נטלמן האולטימטיבי וחסרונו מאוד יורגש." אמר פרופ' אפרים ענבר, ראש מכון בס"א. כעמית במרכז בס"א כתב פרופ' קנובסקי מספר מחקרים חשובים שביקרו את התפיסה המקובלת שהתקדמות כלכלית תביא שלום ובהם "הממד הנשכח: התפתחויות כלכליות במדינות ערב והשפעתן האפשרית על הסכמי שלום", "קרן השפע שבשלום – האמנם ?", "כלכלות המזרח התיכון: השפעת הפוליטיקה הפנימית והבינלאומית";ו"היבטים צבאיים, כלכליים ואסטרטגיים של תהליך השלום במזה"ת".

פרופ' קנובסקי השאיר אחריו אשה, תמר, שלושה בנים, יעקב קנובסקי, נחמן קנובסקי, ד"ר מיכאל קנובסקי,שתי בנות, גילה ורטהיימר וחני לוז העיתונאית והרבה נכדים ונינים.