• חניכי המחזור השני של המכללה לפקוד טקטי ומפקדם סא"ל יעקב בראל בקמפוס האוניברסיטה

73 קציני צבא החלו השבוע לימודיהם בבר-אילן במסגרת המכללה לפקוד טקטי (מלט"ק): כאן אין הקפצות, אין הפגזות ואין מלחמה – רק הזדמנות להצליח

תאריך: 2009-10-28 שעה: 12:21

73 קציני צבא החלו השבוע לימודיהם לתואר ראשון באוניברסיטה כחניכי 'המכללה לפקוד טקטי' של צה"ל. החניכים במכללה הם קצינים צעירים ומצטיינים בדרגות סגן וסרן המשרתים בתפקידים פיקודיים בחיילות השדה של צה"ל. קצינים אלו יהוו את שדרת הפקוד העתידי של צה"ל. ביום העיון שהתקיים אתמול לכבוד פתיחת המחזור השני של התוכנית שמעו הקצינים הרצאות בנושאים: האסלם והיהדות (פרופ' זאב מגן, לימודי מזה"ת), מדיניות הענישה בישראל (ד"ר תומר עינת, המחלקה לקרימינולוגיה), רובוטים ניידים (ד"ר אלי קולברג, ביה"ס להנדסה).

התוכנית מתקיימת בחוג המשולב למדעי החברה, היא בין-תחומית ותכלול את הנושאים הבאים: מדעי המדינה, היסטוריה וחברה של מדינת ישראל, ולימודי צבא ובטחון לצד קורסים במדעי היהדות וקורסים מתודולוגיים. כן קיימת האפשרות לבחור בקורסים נוספים במנהל עסקים, אסלאם קיצוני וטרור, תקשורת ותחומים אקדמיים נוספים. ד"ר דב לויטן, העומד בראש מנהל המכללות, הנחה את יום העיון.

מנכ"ל האוניברסיטה, מר חיים גליק: "אתם מוכיחים הלכה למעשה את נטילת האחריות על הזולת כערך עליון בחייכם. כאן, בבר אילן, אני מקווה שתמצאו את השילוב בין המסורת למציאות- אותו שילוב הכרחי של בניית חברה תוססת העוסקת בשמירת ערכים, חברה למופת. מתוך דאגה לזולת ולהצלחת הסטודנטים השקענו בציוד הוראה מתקדם, פיתוח תחומי מחקר רבים ושיפור השירות לסטודנט. אני משוכנע שתוכלו להפיק את המיטב וליהנות מהלימודים בקמפוס".

ד"ר שבתאי לובל, המשנה לנשיא לתכנון ופתוח, הקים בבר אילן את מערך התוכניות המיוחדות לזרועות הביטחון וצה"ל. "תוכניות הלימודים המיוחדות לזרועות הביטחון הן אתגר ומשימה לאומית. אנא, אל תעצרו בדרך והמשיכו לפחות לתואר השני. חוויית הלימודים בקמפוס תעשיר אתכם במטען איכותי שישרת אתכם בכל תפקיד".

פרופ' שמואל סנדלר, דיקן הפקולטה למדעי החברה: "תוכנית הלימודים שנבנתה עבורכם היא תרכובת מעניינת של קורסים בכל תחומי מדעי החברה, וזוהי מסגרת נכונה להשכלה רב גונית. אנו נעקוב אחר הישגיכם- נצלו הזדמנות זו בחייכם, וקחו כמה שיותר ידע מהמרצים".

ד"ר יובל הדס, ראש אקדמי לתוכניות זרועות הביטחון ומג"ד במילואים, חלק עם הקצינים את השילוב שלו בין קצונה בצה"ל ואקדמיה: "חשוב שלמפקדים תהיה השכלה רחבה. כאן תלמדו לחשוב וכל עבודה שתעשו תהיה טובה יותר".

פרופ' עלי מרצבך, ראש מערך המכללות והמכינות, ברך את הקצינים שישכילו ויצליחו להשתמש בלימודיהם לתועלתם בהמשך דרכם בצה"ל.

תת אלוף יוסי בכר, קצין חי"ר צנחנים ראשי, ברך את הקצינים בשם מפקד זרועות היבשה. "נבחרתם להיות המחזור השני של התוכנית, וזה אינו אומר שאתם בחופש. להפך, תתכוננו לתקופה מאומצת, כי יש לנו ציפיות גבוהות מכם גם בתחום הלימודי ובעיקר בתחום הערכי: יושר, משמעת עצמית וחריצות".

סא"ל יעקב בראל, מפקד מחזור י"א (מחזור ב'), הודה לאוניברסיטה על היחס החם כלפי הקצינים. "אתם לומדים במקום שקל ללמוד בו", אמר לקצינים. "אין כאן הקפצות, אין הפגזות ואין מלחמה. יש לכם פה את ההזדמנות להשקיע מקסימום מעצמכם בלימודים. עשו זאת ותצליחו".

הקצינים, שישבו והאזינו לדוברים מטעם הנהלת האוניברסיטה ומפקדיהם בצבא ולמרצים היו קשובים ביותר והסבירו שהם נהנים מהנוף החדש ומהאווירה המיוחדת, לה אינם רגילים. אחד מהם, סגן אליאור דור (דובצ'ק), בן 23, קצין בשריון בחטיבה 188 הוא קצין מצטיין ובעל צל"ש מפקד אוגדת עזה במבצע חורף חם.

אוניברסיטת בר אילן תפעיל את תוכנית הלימודים עבור חניכי המכללה לפקוד טקטי באמצעות מערך המכללות והמכינות באוניברסיטה, בראשותם של פרופ' עלי מרצבך, וד"ר דב לויטן. מערך המכללות כולל את 'המדור לתוכניות מיוחדות לזרועות הביטחון', המקיים מגוון תוכניות למודים לתלמידים מקרב כוחות הביטחון, ובמסגרתו לומדים היום כ-750 תלמידים. ד"ר יובל הדס הוא הראש האקדמי של המדור לתוכניות לזרועות הביטחון והגב' עינת ברוק היא ראש המדור.