• מימין: הרב שלמה שפר, פרופ' אליעזר שלוסברג, ד"ר אורי מלמד והרב ד"ר רצון ערוסי

כינוס למורשת הרב יוסף קאפח והרבנית ברכה קאפח נערך בבר-אילן

תאריך: 2015-07-12 שעה: 8:28

לשכת רב הקמפוס בראשותו של הרב שלמה שפר באוניברסיטת בר-אילן אירחה השבוע את הכינוס למורשת הרב יוסף  והרבנית ברכה קאפח . הכינוס התקיים בסימן בחירתם של הרב יוסף והרבנית ברכה קאפח זצ"ל-כדמויות מופת בחמ"ד לשנת תשע"ה. הרב קאפח זצ"ל נפטר בי"ח בתמוז התש"ס (21 ביולי 2001 למניינם).

בכינוס השתתפו מאות אנשים ונשים, תלמידים ותלמידות ומוקרי זכרם של הרב והרבנית קאפח זצ"ל.

הרב שלמה שפר, רב הקמפוס של אוניברסיטת בר-אילן פתח את הכינוס "הרב קפאח היה איש שחיבר בין תורה למדע- איש שתורתו היתה תורת חיים בכל תחומי המציאות במדינת ישראל - דיין, איש רוח, איש הלכה וחוקר דגול. אוניברסיטת בר-אילן העניקה לו תואר ד"ר לשם כבוד בשנת תשנ"ז (1997) כאות הוקרה על פועלו".

הרב ד"ר רצון ערוסי  שליט"א, רב העיר קרית אונו וחבר מועצת הרבנות הראשית כינה את הרב והרבנית קאפח שני המאורות הגדולים  "הרב קאפח היה מופת לגדלות בתורה ובחכמה. כל חייו שקד להציל את תורת ישראל וחכמת התורה ולהפיצה, לכל בני דורו ולדורות שיבואו. הרבנית קאפח היתה מופת למפעלי החסד המרובים שלה למען נזקקים רבים ומגוונים. כל אחד מהם הוא מודל לחיקוי לכל בני עמנו. הם מהווים מודל לחיקוי לעקרון ההשלמה ההדדית של בני הזוג לחיים של שלימות".

פרופ' אליעזר שלוסברג מהמחלקה לערבית וסגן דיקן ביה"ס ללימודים מתקדמים בבר-אילן דיבר על תרומתו של הרב קאפח  ללימודי היהדות  "הרב קאפח עליו השלום הוא דמות ייחודית של רב העוסק בתחומים שגם האקדמיה עוסקת בהם. הרב קאפח פירסם עשרות רבות של חיבורים בעיקר כתבי יד של חכמי ספרד, א"י, תימן ועוד... ובראש ובראשונה רבים מחיבורים של רס"ג   ושל הרמב"ם ובכך הניח את התשתית הטקסטואלית למחקרים רבים בתחומים אלה".

הרב ד"ר אברהם ליפשיץ, ראש מנהל החמ"ד אמר כי החמ"ד (החינוך ממלכתי דתי), בוחר כבר 5 שנים דמות חינוכית שמלווה את התלמידים. השנה בחר החמ"ד ברב וברבנית קאפח, עליהם השלום, שדמותם מאירה מסמלת ומייצגת את  חזון החמ"ד  בתפארתו.

עינת קאפח נכדתם  של הרב והרבנית קאפח נשאה דברים לזכרם "לרבנית קאפח היה משפט אלמותי קבוע 'הרב כתב את הספרים ואני עשיתי את מה שכתוב בספרים'. עינת  קאפח הוסיפה כי הרבנית דיברה הרבה על התמדה וכוח רצון מתוך ניסיונה כילדה שצמחה בתימן, לאשת חסד שמטפלת באלפי אנשים תוך כדי שהיא רותמת כל מי שבסביבתה לעזרה ומתוך אמונה שלמה שהקב"ה תמיד משגיח ושומר".

עוד נשאו דברים בכינוס: ד"ר  אורי מלמד מהאקדמיה ללשון עברית באונ' העברית בירושלים, הנכדים, צופית וצחי קאפח ועוד מוקירי זכרם של הרב והרבנית קאפח

את הכינוס הנחה הרב עופר קאפח.