• פרופ' גדעון פרחומובסקי, הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' גדעון פרחומובסקי מהפקולטה למשפטים הוא זוכה פרס צלטנר השנה

תאריך: 2014-03-17 שעה: 10:32

פרופ' פרחומובסקי הוא חוקר משפט בעל מוניטין בינלאומי בתחום דיני הקניין שחזר לישראל והצטרף לפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן. טקס הענקת הפרס יתקיים מחר (יום ג') באוניברסיטת תל אביב. פרס צלטנר מוענק מידי שנה לעידוד המחקר במדעי המשפט והחברה ברוח אושיות תנועת רוטרי.

פרופ' פרחומובסקי סיים תואר ראשון בהצטיינות בפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית. תואר שני עשה באוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה, ואת הדוקטורט באוניברסיטת ייל. נושא הדוקטורט שלו היה ניתוח כלכלי של שוק זכויות היוצרים. כשסיים את לימודיו הצטרף לסגל של אוניברסיטת פורדהם בניו יורק.  אחר כך נהיה פרחומובסקי פרופ' מן המניין בביה"ס למשפטים של אוניברסיטת פנסילבניה, בארה"ב, אחת מן הפקולטות למשפטים הטובות ביותר בארה"ב ובעולם. לפני שמונה שנים החליט לחזור ולהשתקע עם משפחתו בישראל ולהמשיך לנהל את הקריירה האקדמית שלו מכאן. הוא הצטרף לסגל הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת בר-אילן, כפרופסור מן המניין, בנוסף למינוי בפנסילבניה.

פרחומובסקי נמנה על החוקרים המובילים בעולם בתחום דיני הקניין. במהלך הקריירה שלו כתב קרוב ל- 40 מאמרים שהתפרסמו בכתבי עת אקדמיים המדורגים ראשונים בתחומם בארצות הברית.

פרופ' שחר ליפשיץ, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן, מציין את הייחודיות במחקריו של פרחומובסקי ואת כתיבתו הענפה בתחומים של דיני קנין, קנין רוחני, דיני ניירות ערך, נזיקין ומשפט בינלאומי. "פרופ' פרחומובסקי תמיד מצליח להראות זווית חדשה שאף אחד לא חשב עליה קודם, ושפיתוחה יכול להוביל למסקנות מעניינות ולהצעות חדשות", אומר פרופ' ליפשיץ. "תכונה זו היא, כנראה, שעושה אותו שותף מחקר אטרקטיבי לחוקרים רבים המבקשים להשתמש בנקודת המבט הייחודית שלו וביכולתו לראות סוגיות באור חדש, יחד עם שליטתו המוחלטת במחקר הקיים ובתיאוריות המובילות".

קרן צלטנר למחקר שליד רוטרי ישראל המעניקה את הפרס, נוסדה בשנת 1977 להנצחת זכרו של נגידה לשעבר פרופ' זאב צלטנר ז"ל, מבכירי המשפטנים בישראל, נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב ומרצה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. הקרן מעניקה את הפרס לאנשי משפט וחברה לשם עידוד המשך פעילותם המחקרית בתחום שבו הצטיינו וכן להבעת הוקרה והערכה על פעילות מחקרית רבת שנים לבכירים בתחומים אלה.