המערך לפיתוח משאבים בינלאומיים טל': 03-531-7602 פקס: 03-534-8576 israel.friends@mail.biu.ac.il
  • חדש במרשתת: אתר הקתדרה לחקר החסידות ולמשנתו של רבי לוי יצחק מברדיטשב

תאריך: 2015-04-26 שעה: 10:00

בימים אלה עלה למרשתת (לרשת האינטרנט) אתר חדש של הקתדרה לחקר החסידות ולמשתנו של ר' לוי יצחק מברדיטשב -  http://www.hasidut.org/
      הקתדרה נחנכה באוניברסיטת בר-אילן לפני שנתיים, בחסות גב' יהודית ומר לוי יצחק רחמני, דור שביעי לר' לוי יצחק מברדיטשב שהוא יו"ר, מנכ"ל ומייסד קבוצת הביטוח איילון אחזקות בע"מ. לוי יצחק ורעייתו יהודית, גם היא נצר למשפחה רבנית מפוארת, פועלים כל השנים למען הקהילה, מקדמים את החינוך בישראל ומסייעים לנוער ולילדים שגורלם לא שפר עליהם. על פעילותם זו העניקה אוניברסיטת בר-אילן תואר דוקטור לשם כבוד למר לוי יצחק.
        בראש הקתדרה לחקר החסידות עומד פרופ' צבי מרק, מבכירי חוקרי החסידות בארץ, מרצה בכיר במחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר-אילן וחוקר בכיר במכון ללימודים מתקדמים ובמכון שלום הרטמן בירושלים.
        ר' לוי יצחק מברדיטשב ידוע כאחד המנהיגים הבולטים ביותר בתנועת החסידות. דמותו האצילית מוכרת ונערצת על תנועת החסידות בכללה, ללא הבדלים בין הזרמים והקבוצות השונות שבה. השפעתו של ר' לוי יצחק מברדיטשב חורגת הרבה מעבר לחוגי החסידים ודמותו משמשת מקור השראה ליוצרים חשובים בתחומי הספרות והמוזיקה. הסיפורים השונים על ר' לוי יצחק מברדיטשב היו לנכסי צאן ברזל בתרבות היהודית, כמייצגים את כל הטוב והמופתי בעולם החסידי.
        הקתדרה לחקר החסידות ולמורשתו של ר' לוי יצחק עוסקת במחקר בהיבטים ההיסטוריים של חייו ושל פעילותו של ר' לוי יצחק, כרב וכאדמו"ר חסידי בחייו, ובמחקרים המתמקדים בדמותו בסיפורת החסידית ובתרבות היהודית. הקתדרה עוסקת במחקרים על הגותו, הן כצינור מרכזי לתורת החסידות של רבו, המגיד ממזריץ' והן כהוגה עצמאי, כמחבר ספר "קדושת הלוי", שהייתה לו השפעה רבה על החסידות בכללה בדורות שלאחריו.
      היום מאגדת הקתדרה עשייה אקדמית, מחקרית ותרבותית מגוונת וענפה. באתר האינטרנט החדש ניתן למצוא את כל הפרטים על פעילותה: מאמרים ותקצירי ספרים של חוקרי הקתדרה; קישורים לכתבות ולראיונות שנערכו בתקשורת על הקתדרה ועל מחקריה; פרסומי אירועים וכינוסים מדעיים המתקיימים באוניברסיטת בר-אילן ומחוצה לה, בשיתוף הקתדרה וביוזמתה; תמונות מאירועי הקתדרה; מידע על שיעורים חדשים המוצעים לקהל הסטודנטים; סיפורם של התורמים ואילן היוחסין של לוי יצחק רחמני עד רבי נחמן מברסלב ועוד.
      בין היתר, אפשר למצוא באתר הקתדרה פרטים על ספר חדש בעריכתו של פרופ' צבי מרק, "כל סיפורי רבי נחמן מברסלב", בהוצאת מוסד ביאליק, בית – יצירה עברית וידיעות ספרים; זהו הקובץ המקיף ביותר של יצירתו הסיפורית של רבי נחמן מברסלב ובו סיפורים מאוספים ומכתבי-יד נדירים ביותר וכן חזיונות, חלומות וחידודים ורמזים לסיפורים שאבדו לנו. ספר זה הוא דוגמה למגמה של הקתדרה להנגיש את פעילות הרב, את אישיותו המיוחדת ואת כתביו לציבור ולעורר בהם עניין, לא רק בקרב חוקרי התחום אלא גם בקרב קהל משכיל ואוהב ספר.