דר אדם תימן מהפקולטה להנדסה בין זוכי פרס קריל 2020 של קרן וולף לחוקרים ישראלים צעירים | אוניברסיטת בר-אילן

ד``ר אדם תימן, הפקולטה להנדסה, אוניברסיטת בר-אילן

ד"ר אדם תימן מהפקולטה להנדסה בין זוכי פרס קריל 2020 של קרן וולף לחוקרים ישראלים צעירים

תאריך: 2020-03-11 שעה: 14:14

קרן וולף הכריזה היום (ד') על עשרת זוכי פרס קריל היוקרתי לשנת 2020. הפרס, על סך 10,000 דולר כל אחד מוענק מדי שנה בתחומי המדעים המדויקים, מדעי החיים, הרפואה, החקלאות וההנדסה. הפרסים מיועדים לחברי סגל אקדמי מצטיינים מאוניברסיטאות בארץ שטרם קיבלו קביעות. הזוכים נבחרים ע"י ועדת המלגות של הקרן מתוך רשימה של עשרות מועמדים מצטיינים המוגשת ע"י האוניברסיטאות.

בין הזוכים והזוכות לשנת 2020 גם ד"ר אדם תימן מהפקולטה להנדסה. ד"ר תימן זכה בפרס על עבור תכנון ופיתוח מעגלים לשיפור הביצועים של מערכות לחסכון באנרגיה.

על מחקרו של ד"ר תימן: עם הפופולריות ההולכת וגוברת של מכשירים ניידים, מערכות ביו-רפואיות ושימושי אינטרנט, יעילות אנרגטית ופעילות חסכונית באנרגיה של הרכיבים היא במקרים רבים הדרישה העליונה של המעגלים האלקטרוניים. למשל, זיכרונות מובנים ברכיבים אלקטרוניים מהווים את צוואר הבקבוק של השבבים המודרניים. לעיתים קרובות הם דורשים מעל 50% מצריכת החשמל ותופסים שטח גדול של מעגלי האינטגרציה (IC). ד"ר תימן פיתח טכנולוגיה פורצת דרך שהראתה פוטנציאל לשיפור הביצועים  של מערכות מעגלים משולבים, במיוחד בתחום הבינה המלאכותית, שבו זיכרון תופס לעתים קרובות עד 90% מהכוח והשטחים המתים. הוא מתכנן ומפתח מעגלים חדשים להפחתת צריכת החשמל של זיכרונות מובנים. הדבר כולל  תכנון ברמת המעגל וגם תכנון אלגוריתמי שיביא ליעילות אנרגטית, כמו למשל באמצעות מחשוב בזיכרון. מחקריו פורצי הדרך של תימן הובילו לחסכון של כ-50% בשטח ובצריכת החשמל בזיכרונות, במעגלים ובצ'יפים שנמצאים כמעט בכל מכשור אלקטרוני הקיים סביבנו.

מנכ"לית קרן וולף, רעות ינון ברמן: "הפרס האמיתי הוא ההכרה, ההוקרה, הדיפלומה והחיבוק האוהב מהאקדמיה.להיות מועמד לפרס זה כבוד והבעת אמון ענקית של המוסד שמגיש אותם ורואה במועמד שלו כהבטחה גדולה. קבלת הפרס הינה שלב משמעותי בהתפתחות האישית במסלול האקדמי. אנו עדים להישגיהם המרשימים של מקבלי הפרס לאורך השנים שרבים מהם מכהנים כיום בתפקידי מפתח בהובלת המחקר המדעי בישראל ובעולם".

אודות פרס קריל:

פרסי קריל ניתנים לחוקרים צעירים ומבטיחים אשר הוכיחו הצטיינות במחקר המדעי. מאז שנת 2005, מידי שנה, מוענקים בישראל כ- 10 פרסים בתחומי המדעים המדויקים, מדעי החיים, רפואה, חקלאות והנדסה. הזוכים נבחרים על ידי ועדת שיפוט מטעם קרן וולף מתוך רשימה ארוכה של חוקרות וחוקרים מצטיינים שהוגשו על ידי האוניברסיטאות בישראל. הבחירה בזוכים ובזוכות נעשית על פי קריטריונים של הצטיינות, נושא המחקר וחשיבותו. עד כה הוענק הפרס ל-131 חוקרות וחוקרים. המועמדים והמועמדות, חברי סגל בדרגת מרצה או מרצה בכיר, שעדיין לא קיבלו קביעות, מוגשים לוועדות השיפוט ע"י אוניברסיטאות המחקר בארץ. מועמדים ומועמדות שהמוסד מאמין ורואה בהם כחוקרים המבטיחים הבאים. הפרס נחשב כפרס וולף לחוקרים צעירים ומכאן יוקרתו והוא מהווה שלב משמעותי במסלול התפתחות האקדמי.  הפרסים ממומנים מעזבונו של התורם אברהם הירש קריל שלנגר (1912-2007) יליד גרמניה שהיגר עם רעייתו לדרום אמריקה ב-1938 והקים שם מפעל טקסטיל. קריל היה פעיל בקהילת יהודים יוצאי גרמניה ותומך נלהב במדינת ישראל.

\n