פרופ' רבקה תובל-משיח תקבל את אות קטן לשנת 2020, על פעילותה ההתנדבותית לקידום צדק מגדרי בישראל | אוניברסיטת בר-אילן

פרופ` רבקה תובל-משיח, ראש התכנית ללימודי מגדר, אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' רבקה תובל-משיח תקבל את "אות קטן" לשנת 2020, על פעילותה ההתנדבותית לקידום צדק מגדרי בישראל

תאריך: 2020-03-09 שעה: 14:07

פרופ' רבקה תובל-משיח, ראש התכנית ללימודי מגדר, תקבל את "אות קטן" לשנת 2020, על פעילותה ההתנדבותית לקידום צדק מגדרי בישראל. בהנמקות לקבלת האות נכתב כי ההחלטה לתת לפרופ' תובל-משיח את הפרס היא השילוב בין פעילותה ההתנדבותית המרשימה לעבודתה האקדמאית בתחום זה, והתאמתה לפרס "אות קטן", ברוחו של פרופ' יוסי קטן ז"ל ולמשפחתו שייסדה את האות לזכרו.

במכתבן לפרופ' תובל-משיח כתבו תמר שוורץ, מנכ"לית עמותת "רוח נשית" וחגית בכור, יו"ר העמותה: "אות קטן" לשנת 2020 ניתן לך על מחויבותך בעשרים השנים האחרונות לפעילות חברתית התנדבותית לקידום צדק חברתי מגדרי למען נשים. זאת לאור התנדבותך באופן קבוע במסגרות טיפוליות לנשים, וליווי נשים המתמודדות עם סרטן טרמינלי, לאור מעורבותך בארגון החשוב של הפמיניזם הדתי- ארגון "קולך",  וכן בהקמת והפעלת מרכז "יש אור" לטיפול ביחידים ובמשפחה. הן ביטאו את הערכתן לעשייתה של פרופ' תובל-משיח שעל אף אובדנה הקשה, רתמה את מומחיותה בטיפול בטראומה ואובדן, על מנת לשמש כתובת לנפגעי טראומה ואלמנות.

עוד אמרו כי "על אוניברסיטת בר-אילן להתגאות כי התברכה בחברת סגל כמוך, שבנוסף על הישגיה האקדמיים, היא מחויבת ופועלת באופן מתמשך, נרחב ובעל השפעה, לקידום צדק חברתי מגדרי במדינת ישראל, ובכך מהווה מודל למעורבות חברתית עבור נשות ואנשי אקדמיה בישראל".

\n