ספר חדש לדר טוני לביא מסע במערה האפלטונית – אדם בסוד נגלה ונסתר | אוניברסיטת בר-אילן

• ד

ד"ר טוני לביא, מרכז שלמה מוסיוף לחקר הקבלה, אוניברסיטת בר-אילן

ספר חדש לד"ר טוני לביא "מסע במערה האפלטונית – אדם בסוד נגלה ונסתר"

תאריך: 2020-01-09 שעה: 11:54

ספר חדש של ד"ר טוני לביא ממרכז מוסיוף לחקר הקבלה באוניברסיטת בר-אילן "מסע במערה האפלטונית – אדם בסוד נגלה ונסתר".

על הספר: המסע במערה האפלטונית מבית מדרשו של אפלטון הוא מסעו של אדם הבא לעולם ומחפש תשובות והסברים בעלי משמעות לשאלות העולות במוחו. המערה האפלטונית מסמלת ומגדירה את סגירוּת התודעה האנושית בגבולות בלתי עבירים. המערה כמטפורה היא מלכודת אטומה המגבילה את יכולותיהם האינטלקטואליות של בני האדם. במתחמה האטום של המערה מצויים התכנים התואמים את ממד החשיבה האנושי. בני אדם חושבים, שאינם מסתפקים במה שעיניהם רואות במערה, מקווים לפרוץ את הסגר ולהכיר את הנסתר שמעבר לנגלה במערה.

סוד המסע האנושי אוצר בתוכו יסוד קמאי נסתר המכוון פסיכולוגית את יצורי אנוש לאחדות על דרך השלילה. הספר שלפניכם ידון בניסיונות לפיצוח היסוד הקמאי ויפתח לפני אנשים חושבים חלונות מאלפים של תובנות חדשות העוברות כחוט השני בשלל חוויותיו של האדם. הספר אוצר בתוכו דיונים מרתקים ורבי עניין מהיבטים פילוסופיים וממחשבת ישראל על חידות מסעו של האדם ובוחן מבחר מקיף של שאלות יסוד העולות מן הדעת האנושית ובשאלות מטפיזיות שמעל לדעת.