משתתפי סדנת המחקר על אבהות מעורבת שהתקיימה באוניברסיטת בר-אילן

כנס בנושא אבהות מעורבת והממשק משפחה-עבודה נערך באוניברסיטה

תאריך: 2019-06-12 שעה: 15:12

המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה אירחה לאחרונה סדנת מחקר בינלאומית, ראשונה מסוגה בישראל, על אבהות מעורבת והתמודדויות של אבות בממשק בין משפחה לעבודה. מטרת הסדנא הייתה לבחון את האתגרים, החסמים החברתיים והתמריצים העומדים בפני אבות ביחס לטיפול בילדים ומעורבות במשק הבית.

הסדנא אורגנה על ידי ד"ר שירה עופר ופרופ' דני קפלן ובמימון הקרן הלאומית למדע (Israel Science Foundation). בסדנא השתתפו כ- 20 חוקרות וחוקרים מובילים בתחום המשפחה מאירופה, צפון אמריקה וישראל, בהם סקוט קולטרן , מחלוצי המחקר על אבהות בארה"ב, קטלין גרסון, חוקרת משפחה וממשק בית עבודה,וג'ואן וויליאמס, משפטנית פורצת דרך בשילוב נשים בעולם העבודה.

הסדנא נערכה בשיתוף המרכז ללימודי גבריות בתוכנית ללימודי מגדר, מרכז רקמן לקידום מעמד האישה וקהילת משפחה באגודה הסוציולוגית הישראלית.