השחקנית חנה לסלאו

השחקנית חנה לסלאו קיבלה פרס מפעל חיים על תרומתה רבת השנים לתרבות ולאמנות בישראל

תאריך: 2019-05-29 שעה: 11:15

השחקנית חנה לסלאו קיבלה פרס מפעל חיים על תרומתה רבת השנים לתרבות ולאמנות בישראל.

הפרס הוענק ללסלאו השבוע, במסגרת "בימת אומן" בתכנית ברוקדייל, בהנחיית ד"ר יניב גולדברג, באוניברסיטת בר-אילן.

חנה לסלאו, מהשחקניות הבולטות בישראל, זוכת פרס השחקנית הטובה ביותר בפסטיבל קאן, הטביעה את חותמה בקולנוע בתיאטרון ובבידור הישראלי.

לסלאו הייתה פורצת דרך במהלך כל הקריירה האמנותית שלה. הן בהיותה האישה הראשונה בישראל שהופיעה בתוכניות יחיד מצליחות, הן במשחקה המאופק בקולנוע, והן בתיאטרון בקומדיות, דרמות ובמחזות זמר רבים, עליהם זכתה באין ספור פרסים.

בהיותה בת להורים ניצולי שואה, ששרדו את אושוויץ. מקפידה לסלאו להעלות את תודעת השואה בכל הזדמנות ואף את הפרס היוקרתי ביותר שקיבלה בפסטיבל קאן הקדישה לניצולי השואה לשם העלאת המודעות לזוועות השואה ולניצולים ששרדו.

בנוסף, לסלאו מקפידה להדגיש את מקורותיה הנטועים בתרבות היידיש העשירה, תוך תיווכם לקהל הישראלי ביידיש ובעברית.

במהלך הטקס, ציינה לסלאו כי היא מעולם לא למדה באוניברסיטה, ולמעשה אין לה גם תעודת בגרות, ובכל זאת היא בסוף הגיעה לאוניברסיטה בעצם מעמד זה.