נשיא האוניברסיטה, פרופ` אריה צבן ותלמידים בתחרות הרובוקאפ שנערכה באוניברסיטה (צילום: שלומי מזרחי)

שלושה בתי ספר זכו בתחרות הרובוטיקה "רובוקאפ" שנערכה באוניברסיטה, ויטוסו לתחרות הבינלאומית באוסטרליה

תאריך: 2019-04-14 שעה: 13:59

שלושה בתי ספר זכו בתחרות הרובוטיקה "רובוקאפ", ויטוסו לתחרות הבינלאומית באוסטרליה. התחרות הארצית רובוקאפ ג'וניור, התקיימה באוניברסיטת בר-אילן זו השנה השמינית ומטרתה לעודד צעירים ללמוד מקצועות טכנולוגיים.

רובוקאפ ג'וניור הינה תחרות רובוטיקה, המיועדת לתלמידי יסודי, חט"ב ותיכון. השנה השתתפו בתחרות כעשרים תיכונים וחטיבות ביניים מרחבי הארץ, שהתחרו בשלושה סוגי תחרויות .

שמונה קבוצות תלמידים בקטגוריות שונות מתוך שלושה בתי ספר, הגיעו למקומות הראשונים, ויזכו לייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית שתתקיים באוסטרליה.

מיטל דומב, מבית הספר למחוננים מרכז רון טרדי בראשון לציון, הובילה שלוש קבוצות גיל שזכו בקטגוריות ריקוד וכדורגל, המורה בני הוד, מבית הספר אוהל שם ברמת גן, הוביל את קבוצת הכדורגל ליגה פתוחה שזכתה ואירנה קיפניס, מבית הספר גולדה מאיר מפתח תקווה, הובילה את הקבוצות שהתחרו וזכו בקטגוריות ההצלות השונות וגם בליגת יומנויד.

מטרת תחרות רובוקאפ ג'וניור, לעודד את סקרנות התלמידים בנושא והעלאת המוטיבציה שלהם ללימודי טכנולוגיה. התחרות אף מכוונת ללימוד מבוסס פרויקטים לתלמידי תיכון ,עם מיקוד על עשייה וסביבה תומכת שבאמצעותה התלמידים יכולים לגדול תוך הרחבת הידע שלהם.  בדגש על חינוך, ידע, יצירתיות, חדשנות, שיתוף פעולה, עבודה סביב פרויקט, קבלת החלטות , ועד עמידה בלוחות זמנים. באמצעות "רובוקאפ", ניתנת לתלמידים האפשרות להיחשף לשטח הרובוטיקה המלהיב, ואף להתנסות בתכנון ופיתוח יכולות טכנולוגיות וחברתיות, באמצעות שילוב תחומי האלקטרוניקה, חומרה, תוכנה, בקרה, עבודת צוות ופיתוח מערכת אוטונומית.

ד"ר אלי קולברג מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן, שהוביל את האירוע אמר: "אנו תומכים בפרויקטים מסוג אלו, במטרה לעודד מצוינות בתחומי הטכנולוגיה בקרב תלמידי תיכון, משתתפי התחרות הם דור העתיד. מטרה נוספת ולא פחות חשובה - עידוד בנות להשתלב במקצועות טכנולוגיים".

שלושת סוגי התחרויות במסגרת אירוע "רובוקאפ ג'וניור": משחק כדורגל של שני רובוטים מול שניים אחרים, ריקוד רובוטים והצלה של רובוטים. כל התלמידים עוברים ראיון שמטרתו לבדוק את הידע והיכולות של התלמידים כתנאי להשתתפות בתחרות.