בית חולים לדובים בפקולטה לרפואה ע``ש עזריאלי של בר-אילן בגליל (צילום: Ritvo photography)

ילדי הצפון זכו לבקר ב"בית חולים לדובים" שהוקם בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בצפת

תאריך: 2019-04-14 שעה: 13:50

ילדי הצפון זכו לבקר בשבוע שעבר ב"בית חולים לדובים" שהוקם בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בצפת. המיזם הוקם כחלק מפעילות קהילתית-חינוכית שמטרתה להפיג פחדים של ילדים בגילאי 3-7 מטיפול רפואי ומאשפוז.

האירוע שהתקיים זו השנה השישית, ביוזמת הסטודנטים ובשיתוף עם הנהלת הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן וקרן מת"ת מייסודו של פרדי זינגר.

בבית חולים לדובים הושקעו כ- 300,000 ₪ במהלך השנים ולקחו בו חלק כ-5000 איש. בפעילות שהתקיימה ביום שני, 8 באפריל,  לקחו חלק  כ120 סטודנטים לרפואה וכ30 פרחי רפואה (ילדים בכיתה י' המשתתפים בתוכנית העשרה) שנתנו שירות ל 800 ילדים והוריהם מצפת והסביבה שהגיעו יחד עם הבובות והדובים שלהם כדי לקבל טיפול.

במסגרת "בית החולים לדובים", סטודנטים לרפואה וסטודנטים למחקר בשיתוף סגל הפקולטה הפכו את הקמפוס ל"בית חולים" ליום אחד. במתחם הפקולטה הוקמו 'עמדות טיפול' מגוונות: עמדת קבלה, חדר מיון, חדרי צילום רנטגן, מחלקות כירורגיה, אורתופדיה, עיניים, אף אוזן גרון, חדרי אשפוז וניתוח, רפואה דחופה (מד"א), רפואת חירום (צה"ל), תזונה ורפואת שיניים.

הסטודנטים, כרופאים מטפלים, מלווים את הטיפול בהסברים ועונים על שאלות הילדים. בבית המרקחת מקבלים הילדים 'תרופות' – ויטמינים, פֵּרות ושתייה. כמו כן, יקבלו הילדים חוברת עבודה בנושאי בריאות ורפואה והפתעות נוספות. שירי ילדים מתנגנים ברקע ותפאורה צבעונית תורמת לאווירה החגיגית.