פרופ` חננאל מאק בכנס לציון צאת ספריו שנערך באוניברסיטה

כנס לציון צאת ספריו של פרופ' חננאל מאק מהמחלקה לתלמוד נערך באוניברסיטה

תאריך: 2019-01-22 שעה: 8:17

באחרונה נערך באוניברסיטת בר-אילן אירוע מרגש לרגל צאת ספריו של פרופ' חננאל מאק: 'ותאמר בלבה' ו'ותאמר גם היא בלבה', העוסקים שניהם בנשים מקראיות בצמתי חיים.

בספריו, התחקה פרופ' מאק אחר אירועים דרמטיים בחייהן של גיבורות מקראיות ושרטט את הלך רוחן ונפשן ואת אופן קבלת ההחלטות שלהן. נשים אלו עברו חוויות קשות או סבלו מצוקות ולחצים עזים ולכן פעלו לעיתים בדרכים שונות מהמקובל ואף הפרו את החוקים והנורמות של תקופתן, מה שהופך את הניסיון להבין אותן לאתגר מעניין, מעורר מחשבה ורלוונטי גם לזמננו.

דקן הפקולטה ליהדות, פרופ' ירון הראל, בירך את המשתתפים הרבים שגדשו את האולם. ברכות נשמעו גם מפי פרופ' מיכאל אביעוז, ראש המחלקה לתנ"ך, וד"ר אהרן עמית, ראש המחלקה לתלמוד.

ד"ר רונית עיר-שי מהתכנית ללימודי מגדר, פרופ' יעל שמש מהמחלקה לתנ"ך וראש המרכז לחקר האישה ביהדות, ד"ר ורד טוהר מהמחלקה לספרות עם ישראל וד"ר ארנון עצמון מהמחלקה לתלמוד הרצו על נשים, יהדות, מקרא, אגדה ומה שביניהם.

חתם את האירוע פרופ' חננאל מאק, שבדברים מרגשים חשף בפני הנוכחים את מחשבותיו באשר לשאלה "על מה חושבות נשים מקראיות". את האירוע הנחתה ד"ר רויטל רפאל-ויוונטה, ראש המחלקה לספרות עם-ישראל.

האירוע נערך בשיתוף פעולה בין המחלקות ספרות עם ישראל, תלמוד, המחלקה לתנ"ך והמרכז לחקר האישה ביהדות ע"ש פניה גוטספלד הלר בפקולטה למדעי היהדות.