טקס הענקת תואר ראשון לסטודנטים בוגרי המסלולים המיועדים לאנשי כוחות הביטחון באוניברסיטת בר-אילן

252 סטודנטים בוגרי תכניות ניצבים, מורשה ומשאבי אנוש המיועדות לאנשי כוחות הביטחון, קיבלו תואר ראשון במדעי החברה

תאריך: 2019-01-15 שעה: 8:36

אוניברסיטת בר-אילן העניקה השבוע ל-252 בוגרי המדור לזרועות הביטחון תואר ראשון בשלושת המסלולים השונים המיועדים לאנשי מערכת הביטחון. בטקס השתתפו ראשי האוניברסיטה, אנשי סגל אקדמי ומנהלי לצד מאות מבני משפחות הבוגרים.

פרופ' אמנון אלבק, סגן הרקטור עמד על החשיבות והיכולת של הסטודנטים ללמוד ומקביל לשרת במערכות הצבאיות החיוניות לביטחונה של ישראל. פרופ' גיל אפשטיין, ראש המערך לתכניות ייעודיות הסביר על חשיבות ההשכלה הגבוהה בצמצמום הפערים בחברה. הוא הדגיש כי הסטודנטים הלומדים ימשיכו בחיזוק החברה ובקידומה באמצעות הכלים שקיבלו במהלך לימודיהם.

ראש המדור לזרועות הביטחון, עינת ברוק שהנחתה את הטקס אמרה: "גם עבורנו, הצוות שליווה את הסטודנטים לאורך התואר, זהו ערב משמח ומרגש". עינת הודתה להנהלת האוניברסיטה על העידוד והפרגון שהמדור מקבל וציינה כי אלה מניעים את הצוות להמשיך לחתור לעבודה מצויינת ולשירות ייחודי לתלמידי התכניות השונות.

תכניות הלימודים המיוחדות של המדור לזרועות הביטחון מתקיימות תוך שימת דגש על מתן שירות אקדמי ומנהלי אישי צמוד, וזאת במטרה לתת מענה לצרכים המיוחדים של עובדי מערכת הביטחון והתעשיות הביטחוניות ולאפשר להם לימודים תוך כדי שירות פעיל. המדור לתכניות לזרועות הביטחון של המערך לתכניות ייעודיות הוקם בשנת 1995 במטרה לתת מענה לצרכים המיוחדים של העובדים במערכת הביטחון ובתעשיות הביטחוניות ולאפשר להם לימודים תוך כדי שירות פעיל.

האירוע נערך בהשתתפות פרופ' אמנון אלבק, סגן הרקטור; פרופ' גיל אפשטיין, ראש המערך לתכניות ייעודיות; ד"ר רחל לוי-דרומר, המזכיר האקדמי וראש מינהל המערך לתכניות ייעודיות שרית בן משה ומרצים מסגל ההוראה.