מימין: ד``ר איתמר תיאודור, פרופ` משה אורפלי, קמה תיאודור, ד``ר אלון לבקוביץ, רז רידו, ד``ר דניאלה גורביץ`

ערב השקה לספר "דהרמה והלכה: היבטים פילוסופיים וחקר הדתות בלימוד השוואתי הינדו-יהודי" בעריכתם של ד"ר איתמר תיאודור ופרופ' יהודית גרינברג, נערך באוניברסיטה

תאריך: 2018-12-30 שעה: 11:13

השבוע נערך באוניברסיטה, במסגרת מרכז דת-עולם ע"ש סר ד"ר נעים דנגור, אירוע לציון השקת הספר "דהרמה והלכה: היבטים פילוסופיים וחקר הדתות בלימוד השוואתי הינדו-יהודי"  בעריכתם של ד"ר איתמר תיאודור ופרופ' יהודית גרינברג.

הספר מכיל 12 פרקים אשר עוסקים בלימוד השוואתי של היהדות וההינדואיזם ובהיסטוריה של השיח היהודי-הינדואי באקדמיה. הספר מוקדש לרב פרופ' דניאל שפרבר שאף חיבר פרק בספר, על תרומתו הרבה לקירוב לבבות בין היהודים וההינדואים באקדמיה ומחוצה לה.

ד"ר איתמר תיאודור שהצטרף לאחרונה לצוות ההוראה בחטיבת אסיה של הרב תחומי במדעי הרוח ומוביל את ענף המחקר הבין-דתי במרכז דנגור מספר על התפתחות הענף האקדמי של לימודי יהדות והינדואיזם: "תחום הלימוד ההשוואתי של היהדות וההינדואיזם כתחום לימוד אקדמי הולך ומתפתח מזה כ- 25 שנה. במקביל להתפתחות הענף האקדמי של לימודי יהדות והינדואיזם במכוני מחקר, חלה התקרבות רוחנית בין היהודים להינדואים אשר צוינה בשלוש ועידות שהתקיימו בשנים 2007-2009  בניו דלהי, ירושלים וניו יורק. בוועידות האלה השתתפו אנשי דת בכירים כנציגי היהדות וההינדואיזם, ביחד עם נציגי משרדי החוץ של הודו וישראל. בוועידות, הדגישו את הקשר העמוק שבין היהדות להינדואיזם, כשתי הדתות המכוננות אשר מהן צמחו מרבית הדתות הגדולות הקיימות כיום בעולם".

בעקבות התפתחות נושא זה גם באקדמיה בישראל, תחום זה נלמד גם במרכז דת-עולם ע"ש סר נעים דנגור בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת בר-אילן, בראשותה של ד"ר דניאלה גורביץ.