מימין: ד``ר שמעון אוחיון, השרה גילה גמליאל ופרופ` אמנון אלבק (צילום: פלג לוי)

מרכז דהאן קיים כינוס לציון יום היציאה והגירוש של יהודי ארצות ערב

תאריך: 2018-11-29 שעה: 9:31

מרכז דהאן שבאוניברסיטת בר-אילן, בשיתוף עם המשרד לשוויון חברתי ומכון בן צבי קיימו את הכינוס העולמי לציון יום היציאה והגירוש של היהודים מארצות ערב ואיראן.

את הכינוס פתח ד"ר שמעון אוחיון, מנהל מרכז דהאן באוניברסיטת בר-אילן ששיגר השבוע מכתב למזכ"ל האו"ם התובע מן האו"ם להכיר ביום זיכרון מיוחד שבו יצוין העוול הגדול שנעשה ליהודי ארצות ערב. ד"ר אוחיון אמר בכינוס: "סיפור של 450,000 פליטים פלשתינאים ידוע בכל העולם ונשמע גם בישראל. אבל סיפור  של 900,000 יהודים אשר גורשו מדינות ערב – הוסתר כהוגן ואף אחד לא ידע ולא שמע עליו במשך 60 שנה".

פרופ' אמנון אלבק, סגן הרקטור באוניברסיטת בר-אילן אמר: "במשך שנים הייתה הזנחה בהכרת ההיסטוריה, התרבות  ובתרומה האדירה של יהדות ארצות ערב, והיום למרבה המזל המצב משתנה ויש הכרה ולמידה של הנושא והכנס והפעילות של מרכז דהאן  מהווים נדבך חשוב בתיקון העוול ההיסטורי".

השרה לשיווין חברתי, גילה גמליאל אמרה: "באנו לתת קול לפרק שלם וחשוב שלא סופר עד היום בתולדות ישראל, הפרק של יהודי המזרח. העבר שלנו הוא חלק מהחוסן הלאומי שלנו, ואנחנו צריכים להכיר ולהוקיר את כל פרקיו. מרכז דהאן והעומד בראשו, ד"ר שמעון אוחיון, יחד עם ארגונים חשובים נוספים והמשרד לשוויון חברתי הם חיל החלוץ המוביל את כתיבת הסיפור היהודי השלם. המשרד לשוויון חברתי עושה זאת בשלל מיזמים, ביניהם מיזם 'רואים את הקולות' לתיעוד מורשת יהודי המזרח והאירוע המרכזי לציון היציאה והגירוש של היהודים מארצות ערב ואיראן".