אביחי מנדלבליט, היועץ המשפטי לממשלה בהרצאתו באוניברסיטת בר-אילן

היועמ"ש ד"ר אביחי מנדלבליט היה אורח הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2018-11-28 שעה: 10:58

היועמ"ש ד"ר אביחי מנדלבליט היה אורח הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן. ד"ר מנדלבליט הוא בוגר האוניברסיטה.

היועמ"ש הגיע באווירה מחויכת ומשוחררת לשיחה פתוחה עם הסטודנטים בנושא רגולציה. האירוע נערך בשיתוף עם מועצת הסטודנטים של הפקולטה למשפטים.

"אני עובד עם הממשלה אך מקצועית אני כפוף לשלטון החוק. מוניתי על ידי שופט עליון שעומד בראש ועדה. אם אסיים תפקידי זה רק בתיאום עם הוועדה. אני רוצה לסייע לדרג הנבחר אך רק במסגרת החוק. כשיש בעיות אני משקף אותן ומוצא פתרונות. הדוגמא הבולטת ביותר היא חוק ההסדרה שנבחן על ידי ועדה כרגע. כשאני מזהה בעיה אני מנסה לסייע לממשלה ולהוביל אותה להחלטה הנכונה במסגרת החוק", אמר מנדלבליט.

עוד אמר: "עבודת הפצ"ר נעשית בשיתוף פעולה מלא איתי כך פועלות מדינות דמוקרטיות גם כשהן נאבקות בטרור. אני רואה עצמי כאיש מקצוע. אני מודע לדרישות לפצל את התפקיד שלי, אך חושב שמי ששלטון החוק קרוב לליבו בעד לשמר את המודל הקיים של היועמ"ש".

פרופ' אורן פרז, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן אמר במפגש כי: "התפקיד החשוב של שומרי סף נובע מהמתח בין האפיק הפוליטי הצר שאינו עולה בקנה אחד עם הצורך החברתי. אחת הטעויות הנפוצות בקרב הציבור הרחב היא שהיועצים המשפטיים הם רק יועצים ולא רואים בהם שומרי סף. השירות הציבורי אינו מושלם, אך האיזון שמביאים שומרי הסף הוא קריטי להמשך קיומה של הדמוקרטיה".