פרופ` שמחה גולדין בהרצאה בפני סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן

פרופ' שמחה גולדין התארח באוניברסיטת בר-אילן וסיפר על דרכו החינוכית של בנו הדר גולדין ז"ל

תאריך: 2018-11-20 שעה: 11:01

פרופ' שמחה גולדין נפגש השבוע (יום ב') עם הסטודנטים של תכנית "הדר" מחזור ד' (תואר שני במנהיגות וחינוך ע"ש הדר גולדין ז"ל) ועם תלמידי תכנית "תנופה" מחזור ד' המתקיימות במסגרת המדור לזרועות הביטחון.

פרופ' שמחה גולדין סיפר בהרצאתו על אישיותו של הדר ועסק במנהיגות חינוכית וצבאית בדרכו של הדר. פרופ' גולדין הדגיש את חשיבות העברת המסר החינוכי ואת דרכו של הדר באמצעות תלמידי התכניות, העוסקים בחינוך וכן אלו שמאיישים תפקידי פיקוד בכיר למסגרות הצבאיות.

במהלך המפגש הציג פרופ' גולדין את דרכו הייחודית של הדר במנהיגות  ובחינוך. הוא הזכיר את הערכים החינוכיים שטבע הדר במהלך שירותו, כאשר פיקד על פלוגת טירונים כמו ערך דבקות במטרה, רוח הצוות, הימנעות משימוש במילים בוטות והדוגמא האישית. שיטות שאומצו מאז ביחידות שונות, בהן ע"י חטיבת גבעתי, חטיבת הצנחנים ובה"ד 1.

ראש המדור לזרועות הביטחון, עינת ברוק הסבירה כי אין יותר מתאים ממפגש זה שבו השתתפו סטודנטים העוסקים בחינוך ומפקדים בכירים שלומדים בתכנית על שם הדר. "אנחנו כמדור, מרגע שפתחנו תכנית על שמו של הדר, מרגישים זכות ומחויבות עמוקה להעביר הלאה את המסרים והערכים הללו באמצעות הסטודנטים והמפקדים הבכירים הלומדים אצלנו".

סגן הדר גולדין ז"ל, מפקד צוות בסיירת גבעתי, נהרג ברפיח בתקרית אש כשעה לאחר כניסתה לתוקף של הפסקת אש. במהלך הקרב נחטף גולדין. מיד לאחר מכן החל צה"ל להפעיל אמצעים מודיעיניים ומבצעיים לאיתורו, אולם ללא הצלחה. הדר התגייס לגבעתי והתקבל לסיירת. הוא היה מצטיין צוותי בסוף הטירונות, מצטיין קורס סיור ומודיעין, מצטיין ההכנה לקורס קצינים ומצטיין בקורס קצינים בהכשרת היסוד. לאחר קורס קצינים ביקש להיות מפקד בהכשרת הטירונים של הסיירת ולהפוך אותם ללוחמים. כך הצליח להפוך צוות שלם לצוות מצטיין, אחר כך התמנה למפקד צוות בסיירת גבעתי.

התכנית על שם הדר מקנה תואר שני בלימודי מנהיגות וניהול מערכות חינוך במסלול ללא תזה וניתן להשלים אותה בתוך 3 סמסטרים. מטרת התכנית היא להעניק לסטודנטים ידע מעמיק בסוגיות נבחרות במנהל ומנהיגות בחינוך במדינת ישראל בפרט, ובעולם בכלל. התכנית שמה לה ליעד לקדם פיתוח תשתית של מנהיגות למערכת החינוך, הכנת הבוגרים למחקר ולעיסוק בתפקידים בכירים במערכת החינוך בישראל: ריכוז והובלת צוותים, הדרכה, הערכה ופיקוח, ניהול חינוכי ברשויות החינוך המקומיות ובמסגרות החינוך שונות.