מימין: שרית בן משה, פרופ` יצחק יוחאי, יום טוב צבע, פרופ` גיל אפשטיין, ומקבלי המלגות

קרן המלגות ע"ש קלאודיו בנטטה העניקה 45 מלגות לתלמידי המערך לתכניות ייעודיות בבר-אילן

תאריך: 2018-06-25 שעה: 7:58

טקס חלוקת מלגות ע"ש קלאודיו בנטטה התקיים ביום חמישי (21.6) בקמפוס בר-אילן. הקרן העניקה 45 מלגות לתלמידי המדור לזרועות הביטחון, תלמידי המכינות הקדם אקדמיות וכן לתלמידים ממכללת אשקלון. זה 30 שנה שמשפחת בנטטה תורמת מלגות בקרן זו במטרה להעניק שוויון הזדמנויות בהשכלה הגבוהה לאנשים מהפריפריה.

הטקס התקיים בהשתתפות יום טוב צבע, חבר הנהלת קרן בנטטה; פרופ' גיל אפשטיין, ראש המערך לתכניות ייעודיות בבר-אילן; פרופ' יצחק יוחאי, יו"ר דסק אמריקה הלטינית; שרית בן משה, ראש מינהל המערך לתכניות ייעודיות; עינת ברוק, רמ"ד לזרועות הביטחון ותהילה מימון, מנהלת המכינות הקדם אקדמיות.

את הטקס פתח צבע שסיפר על המשפחה ותרומתה לחברה הישראלית ועל פועלו של עו"ד קלאודיו בנטטה, שעל שמו נקראת הקרן. צבע הדגיש את תרומתה של המשפחה לתלמידי הפריפריה, כאשר המסר מאחורי המלגה, הוא להמשיך לעודד ולחזק את תלמידי הפריפריה לרכוש השכלה גבוהה, ללמוד ולהצליח בחברה הישראלית.

פרופ' גיל אפשטיין הודה לחבר הנהלת קרן על תרומתו והצביע על הקשר ההדוק בין רמת ההשכלה לבין גובה ההכנסה. "תלמידים רבים מתחילים את חייהם מנקודות מוצא שונות, חלקן טובות וחלקן פחות. בזכות מלגות בנטטה, ניתנת לתלמידים אלה הזדמנות שווה לצאת לשוק העבודה עם יכולות גבוהות יותר, וזו תרומתה הגדולה של הקרן לצמצום הפערים בחברה הישראלית".

שרית בן משה אמרה: "אנו מקווים שמפעל מבורך זה, כמו כל מפעלי הצדקה החשובים של המשפחה, ימשיך ויפעל בין כותלנו גם בשנים הבאות".

הקרן נקראת על שמו של קלאודיו בנטטה ז"ל, שהיה עו"ד חשוב ומצליח מאוד בוונצואלה ושותף בפעילויות למען הציבור, ונפטר בגיל צעיר.