התכנית ליישוב וניהול סכסוכים בבר-אילן ערכה כנס על תעשיית השנאה בישראל | אוניברסיטת בר-אילן

• ח

ח"כ מירב מיכאלי בכנס על תעשיית השנאה בישראל

התכנית ליישוב וניהול סכסוכים בבר-אילן ערכה כנס על תעשיית השנאה בישראל

תאריך: 2018-05-31 שעה: 7:28

השבוע נערך כנס מיוחד בבר-אילן בנושא תעשיית השנאה בישראל ונגד ישראל במגוון תחומים בהשתתפות חברי כנסת, אנשי ציבור, משפטנים ובכירי חוקרים.

במסגרת הכנס (יום ג' 29.5) התקיים מושב מיוחד שעסק באירועים האחרונים בתופעת השנאה כלפיי ישראל בזירה הבינלאומית כמו סיקור והתבטאויות נגד ישראל בסוגיית האלימות בגבול הרצועה.

הכנס שהתקיים בחסות התכנית ליישוב וניהול סכסוכים ומשא ומתן בבר-אילן בשיתוף תכנית "גישורים", עסק בשיח הציבורי בחברה הישראלית שהולך ומקצין, בקולות המתלהמים והאלימים היוצרים פילוג וזורעים שנאה בתקשורת. אלו בולטים אף יותר ברשתות החברתיות, ומשפיעים על המרקם החברתי בישראל, ציינו בתכנית ליישוב וניהול סכסוכים.

מארגנת הכנס, ד"ר רויטל חמי זינימן הסבירה על מהות הכנס: "החברה הישראלית עשירה ביוזמות ושיתופי פעולה רבים הפועלים ליצירת חברה סובלנית המקדמת דיאלוג ושיח בין אנשים, קהילות ומגזרים שונים. שותפויות אלה נרקמות במרחבים השונים: בבתי הספר, במרכזי הגישור והדיאלוג בקהילה, באוניברסיטאות, בחינוך הא-פורמלי, במיזמים חברתיים ועוד. אם כך, מהי המציאות החברתית האמיתית? לאן פנינו מועדות? מה קודם למה, האם ההוויה החברתית מייצרת את הכותרות או שמא ההפך? את מי משרתת תעשיית השנאה וכיצד? מה ביכולתנו לעשות כדי לשנות ולהשפיע?"