תלמידי המחלקה ללימודי המזהת בבר-אילן ערכו סיור במזרח ירושלים | אוניברסיטת בר-אילן

תלמידי המחלקה ללימודי המזה``ת בסיור במזרח ירושלים

תלמידי המחלקה ללימודי המזה"ת בבר-אילן ערכו סיור במזרח ירושלים

תאריך: 2018-05-29 שעה: 7:31

בשבוע שעבר סיירו סטודנטים מהמחלקה ללימודי המזה"ת במזרח ירושלים בהדרכת יועץ ראש העיר ירושלים לענייני ערבים ומזרח העיר, ד"ר דוד קורן.

ד"ר קורן הסביר על האתגרים הקשים העומדים בפני עיריית ירושלים במזרח העיר ועל ההתקדמות שמתבצעת בנושא. במהלך הסיור נפגשו הסטודנטים עם גורמים שונים ממזרח העיר שהציגו את המורכבות של הנושא מנקודת מבטם. מארגן ויוזם הסיור, ד"ר אלעד בן -דרור מהמחלקה ללימודי המזה"ת, הציג את גישת ישראל הבסיסית בנוגע למזרח העיר ואת המאבק המדיני בזירה הבינלאומית בנוגע למעמדה של ירושלים.

בשנים האחרונות מובילה המחלקה התמחות בתחום המזרחנות ומציעה לסטודנט אפשרויות רבות לקריירות מאתגרות בממשלה, במערכת הביטחון, במחקר האקדמי, בהוראה, בתקשורת, בעסקים ועוד. היצע הקורסים במסגרת התואר במזרחנות כולל את העולם הערבי, טורקיה ואיראן, מיעוטים דתיים ואתניים ועוד, וכן לימודי השפות ערבית, תורכית ופרסית ברמה הגבוהה ביותר.

בנוסף, המחלקה פתחה לאחרונה מסלולים חדשים וייחודים: טכנולוגיות אינטרנט ולימודי מזרח תיכון בשיתוף עם המחלקה ללימודי מידע: אסלום וארגוני טרור, חקר מזרח תיכון וחקר המידע המקוון, סייבר וביג דאטה – כל אלה כלולים בלימודי מזרח תיכון בשילוב טכנולוגיות אינטרנט.

תקשורת ולימודי המזרח התיכון - המסלול נותן מענה לאחד האתגרים הגדולים ביותר של ישראל: זירת ההסברה. המסלול הייחודי משלב ידע במרחב האזורי בנושאי דת, פוליטיקה וחברה לצד קורסים מעשיים בדיפלומטיה ובתקשורת שמטרתם להכשיר את דור העתיד של ההסברה והדיפלומטיה הישראלית.