הרב דב בקשט והרב שלמה שפר בכינוס לקראת חג הפסח בקמפוס החרדי בבר-אילן

הלכות חג הפסח נדונו בשני כנסים שהתקיימו בקמפוס החרדי שבאוניברסיטה

תאריך: 2018-03-25 שעה: 7:35

2 כנסים שדנו בהלכות חג הפסח התקיימו באוניברסיטה במסגרת הקמפוס החרדי. בכנסים, ביוזמת רב הקמפוס, הרב שלמה שפר, ובליווי רב הקמפוס החרדי, הרב דב בקשט, השתתפו כ-200 סטודנטים חרדים.

הרב שפר בירך על עצם קיומו של הקמפוס החרדי בין כתליה של האוניברסיטה, וציין את המאמצים המיוחדים שננקטים בכדי לאפשר לסטודנט ולסטודנטית החרדיים ללמוד לימודים גבוהים בהתאם לאורחות חייהם.

הרב דב בקשט ציין בדבריו את "החובה והאחריות המוטלים על כל אחד ואחת מהסטודנטים והסטודנטיות, הלומדים בקמפוס לאחר התייעצות עם רבותיהם. הסטודנטים החרדים משמשים דוגמא ומופת לשאר האוכלוסיות הפוקדות את שערי האוניברסיטה בהתנהגותם האישית וביכולתם לקדש שם שמים ברבים".

ראש המדור לתכניות לימודים למגזר החרדי, גב' שירה טסלר-כהן, ציינה את החשיבות הרבה שרואה הנהלת האוניברסיטה בקידומו של הקמפוס החרדי ובתכניות הלימודים המאפשרות הענקת השכלה אקדמית ורכישת מקצוע נדרש.

הקמפוס החרדי פועל במסגרת המדור לתכניות לימודים למגזר החרדי במערך התכניות הייעודיות. בראש המערך עומד פרופ' גיל אפשטיין, ובראש המנהל הגב' שרית בן משה. בקמפוס החרדי לומדים כיום מעל 200 תלמידים במסגרת מכינות קדם אקדמיות, ותכניות לימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה, חינוך, ניהול לוגיסטיקה וכלכלה. בעתיד מתוכננות להיפתח תכניות לימודים לתואר ראשון בתחומים נוספים. תכניות הלימודים זהות לתכניות הנלמדות במחלקות האם באוניברסיטה ברשימות הקורסים ובסגלי ההוראה. צוות מנהלי צמוד מלווה את הסטודנטים במהלך לימודיהם.

בסוף שנת הלימודים הנוכחית תסיימנה לימודיהן תלמידות המחזור הראשון של תכנית הלימודים בפסיכולוגיה.