• יום האישה הבינלאומי במחלקה למדעי המחשב לתלמידות מתמטיקה מצטיינות

תאריך: 2018-03-11 שעה: 12:02

לכבוד יום האישה הבינלאומי שחל ב - 8.3, קיימה המחלקה למדעי המחשב  את אירוע CS@BIU WOMENDAY . האירוע התקיים באודיטוריום למדעי המח והשתתפו בו 180 תלמידות הלומדות ל - 5 יח' מתמטיקה (י'-י"ב) מתיכונים במרכז הארץ, וביניהם תיכון 'אינשטיין' בראשל"צ, עירוני ד' מת"א, ו'גולדה' מפ"ת. מטרת האירוע הייתה לחשוף את הבנות המצטיינות לחשיבות ומרכזיות תחום מדעי המחשב, ולהדגיש כדאיות לימודי התחום כקרש קפיצה לקריירה מרתקת.

סדר היום של האירוע כלל  3 מושבים. המושב הראשון הביא 6 הרצאות קצרות בסגנון TED של חוקרות ובוגרות המחלקה: פרופ' שרית קראוס, ד"ר יעל אמסטרדמר, ד"ר נועה אגמון, רס"ן נוגה טלמור (מפקדת גף בחיל האוויר), סא"ל נורית כהן אינגר (רע"ן סיגמא ביחידת מצפ"ן, חיל תקשוב), מיכל חלמיש (מנהלת קבוצת פיתוח בחברת 'מיקרופוקוס' - HP לשעבר). את המושב השני החווייתי הנחתה הדוקטורנטית מור סיני, ובמרכזו עמד חידון מתמטי שיצרה על פלטפורמת Kahoot!, כשהתלמידות רואות את השאלות על המסך ומשיבות תחת לחץ זמן באמצעות הסמארטפונים שלהן. את הפרס הראשון בחידון, טאבלט יקר ערך, קטפה ענבר אביטל, תלמידת כיתה י' מן התיכון למדעים 'עתיד' בלוד. במושב השלישי שחתם את האירוע, הובילו סטודנטיות מן המחלקה למדעי המחשב פאנל במסגרתו סיפרו לתלמידות על עצמן, על ההחלטה ללמוד מדעי המחשב, על חוויית הלימודים במחלקה, ועודדו את המשתתפות לבחור במדעי המחשב ובלימודים במחלקה.