ביקור מיוחד ולא שגרתי של סטודנטים סינים וישראלים מאוניברסיטת בר-אילן התקיים השבוע בתיכון בן-גוריון בפתח תקוה | אוניברסיטת בר-אילן

הסטודנטים מבר-אילן בביקורם בתיכון בן גוריון בפ``ת

תאריך: 2018-01-30 שעה: 11:32

ביקור מיוחד ולא שגרתי של סטודנטים סינים וישראלים מאוניברסיטת בר-אילן התקיים השבוע בתיכון בן-גוריון בפתח תקוה. הסטודנטים הסינים והישראלים, החולקים קורס משותף במסגרת לימודיהם בתוכנית הרב תחומית במדעי הרוח, הוזמנו לביקור בביה"ס כדי להכיר את מערכת החינוך הישראלית, ולהציג לתלמידי התיכון את מסלול לימודי אסיה בבר-אילן.

הסטודנטים הסינים, הלומדים במסלול 'לימודי ישראל' בעברית, סיפרו לתלמידים מדוע בחרו ללמוד עברית ולמה בחרו בישראל.

הסטודנטים הישראלים מצידם, הלומדים במסלול 'אסיה' הסבירו לתלמידים מדוע כדאי היום ללמוד סינית ולימודי מזרח אסיה.

"התשובות שענו שני הצדדים חיממו לנו את הלב" מסבירה ד"ר דניאלה גורביץ', ראש הרב תחומי במדעי הרוח שיזמה את הביקור "וברוח פעילות תכנית דנגור שאנחנו מובילים בפקולטה, החלטנו לשלב את הקהילה במסקנות אליהם הגיעו." בחרנו בתיכון בן גוריון בפתח תקווה, מכיוון שהוא לא רק מדורג בין חמשת בתי הספר הטובים בארץ, אלא גם אנחנו מקדמים בשיתוף פעולה איתם מסלול לימודים חדש בלימודי "סין והמרחב התרבותי הסיני", שתקוותינו שיפתח כבר בשנת הלימודים הבאה. הסטודנטים הוזמנו להציג סדרת הרצאות בפני תלמידי כיתות י' בבית הספר, נפגשו עם מנהלת בית הספר ועם צוות המורים, ערכו סיור הכרות במגמות הלימוד ושוחחו עם תלמידים. "הסינים מאד הופתעו משיטת החינוך הישראלית, לגלות סביבת לימודים תומכת ומכילה" מסבירה ד"ר מיכל זלצד-לביד וראש מסלול אסיה ברב תחומי "בבתי ספר בסין יש משמעת ברזל וחובת ציות מוחלטת של התלמידים. סדר היום של תלמיד סיני דומה יותר למשמעת צבאית ומתחילה מ7 בבוקר ונמשכת עד 10 בלילה. לרצונותיו של התלמיד והעדפותיו יש חשיבות נמוכה מאד. ואלו כאן, הם גילו אפשרויות בחירה מגוונות מאד במגמות הלימוד, תלמידים שמשוחחים בחופשיות ובנינוחות עם המורים. חוויה חדשה לחלוטין עבורם". הסטודנטים טיילו בין מגמות הלימוד השונות, סייבר, מעבדות ומגמת רדיו ושוחחו עם התלמידים שגילו באורחים עניין רב. יום מרתק וחווייתי שהציג בגאווה את דור העתיד של ישראל ואת הפנים היפות של מערכת החינוך.