בביקורו בבר-אילן, חכ יעקב פרי מתייחס לתחקיר עובדה: חכ פרי: אני ממשיך ואמשיך גם בעתיד לפעול למען הציבור בישראל | אוניברסיטת בר-אילן

מר אלי יונס, יו``ר אגודת הידידים של בר-אילן בישראל וח``כ יעקב פרי

בביקורו בבר-אילן, ח"כ יעקב פרי מתייחס לתחקיר עובדה: ח"כ פרי: "אני ממשיך ואמשיך גם בעתיד לפעול למען הציבור בישראל"

תאריך: 2018-01-18 שעה: 14:57

ח"כ יעקב פרי, הופיע הבוקר (18.1) בפני 'פורום בר-אילן', פורום אנשי עסקים של אוניברסיטת בר-אילן. בפתח דבריו הודה ושיבח ח"כ פרי את שירותי הביטחון על חיסול המחבל הלילה, ואיחל החלמה מהירה לפצועי הימ"מ. לצד דברים אלו חיזק ח"כ פרי את הרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט, ואמר "מדינת ישראל התברכה באחד מהמנהיגים הצנועים ביותר, ומן המשובחים בהיבט המבצעי".

בהתייחסו לתחקיר עובדה שפורסם בשבוע שעבר, אמר פרי: "אני בעד חופש העיתונות והביקורת", אמר בהתייחסו לתחקיר 'עובדה' שפורסם בשבוע שעבר, "אך כתבות שכאלו צריכות להיות יותר מדויקות ויותר שלמות. מי שמכיר את מגבלות מכשיר הפוליגרף יכול להבין את כוונתי. אסתפק ואומר כי אני ממשיך ואמשיך גם בעתיד לפעול למען הציבור בישראל."

בנאומו עסק ח"כ פרי באתגרים השונים עמם מתמודדת מדינת ישראל, ביניהם יחסי יהודים-ערבים, שאלות דת ומדינה, וקשרי ישראל עם מדינות המזרח התיכון: "אסור שהתכנית האמריקאית תפגע בהתקדמות מערכת ההבנות בין סעודיה ומדינות המפרץ לישראל, על הממשלה לעשות יותר" אמר בהקשר זה.

פרי התייחס לוויכוח על עתיד השטחים "סיפוח זוחל של יהודה ושומרון מוביל למדינה דו-לאומית. סיפוח הוא מעשה אנטי ציוני, ויש שיחריפו ויאמרו אנטי יהודי. חייב להיות ברור לכולנו – כשם שאי אפשר לבלוע את יו"ש על ידי סיפוח, גם אסור ואי-אפשר לנטוש אותה כפי שמציע השמאל הקיצוני. שפינוי יהודה ושומרון עתה יכניס לשם את החמאס ומצבה הגיאו-פוליטי של ישראל יורע ביותר. הפרדות ממיליוני הפלסטינים הוא אינטרס ישראל מובהק! ניתן יהא להתקדם אט-אט להפרדות כזו, רק באמצעות פתרון אזורי, מטריה אזורית בה נשלב ידיים עם הגדולות שבמדינות ערב – סעודיה, מצרים, ירדן, מדינות המפרץ ועוד, מדינות שחולקות עמנו שני אינטרסים ברורים: האינטרס האנטי איראני, ומלחמה באסלאם הרדיקלי".

בהמשך דבריו מתח ח"כ פרי ביקורת על התבטאויות מנהיגים בציונות הדתית. "האם אנו לקראת הפיכת ישראל למדינה דתית, והאמנם זהו איום? נראה כי ישראל דועכת לקראת היותה בעלת רב דתי. להוציא הערות שוליים, רובן ציניות, אף אחד בישראל לא בוחן לעומק את המשמעויות וההשלכות. אפשר כבר היום לזהות בקרב גורמים מרכזיים בציונות הדתית גבהות-לב, רהב ויותר מקורטוב של חשיבה משיחית. אסור להפוך את הסכסוך למלחמת דת. אסור לנו לדחוף את עם ישראל ואת מדינת ישראל למעמד חסר כבוד של "עם לבדו ישכון ובגויים לא יתחשב".