כנס ארגון מודל האום בישראל באוניברסיטת בר-אילן | אוניברסיטת בר-אילן

• כנס ארגון מודל האו"ם בישראל באוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2018-01-07 שעה: 13:13

כ 250 סטודנטים מ- 13 מוסדות אקדמיים בכל הארץ השתתפו (ה'), 4.1.18, בכינוס ארצי של ארגון מודל האו"ם בישראל (IMUNA) באוניברסיטת בר-אילן. הסטודנטים, לבושים בחליפות, דימו בכינוס את פעילות האו"ם, חיפשו  פתרונות לסוגיות בינלאומיות בוערות ותרגלו כלים של משא ומתן, דיבור מול קהל, מחקר ובניית מדיניות. מטרת הארגון היא להכשיר את דור הדיפלומטים והמנהיגים הבא של ישראל.

בכנס נשאו דברים: שגריר ישראל לארה"ב לשעבר - סגן השר מייקל אורן (כולנו), נשיא ארגון מודל האו"ם בישראל - מר גבריאל בן חיים ונעמה לוי ממחלקת האו"ם במשרד החוץ.

לאחר מכן התחלקו הסטודנטים  לוועדות שעסקו במציאת פתרונות לנושאים מגוונים העומדים על סדר היום העולמי כגון: אלימות מגדרית, פירוק אוכלוסיות עויינות מנשק וכן התמודדות עם משברים אקולוגיים.

הכינוס בבר-אילן הוא הכנס השני מתוך שישה של ארגון מודל האו"ם בישראל לשנה אקדמית זו. את הכנס הפיק מועדון מודל האו"ם של אוניברסיטת בר-אילן (BARMUN). זו השנה השלישית ברציפות בה מארח BARMUN כנס של הארגון.

בנוסף לכנסים, במהלך השנה הסטודנטים של ארגון מודל האו"ם בישראל משתתפים במפגשי הכשרה שבועיים, בסדנאות העשרה בהנחית דיפלומטים בכירים, במשלחות למדינות שונות ובפרויקטים שונים בשיתוף משרד החוץ, שגרירויות זרות וכנסת ישראל.

סגן השר מייקל אורן (כולנו) דיבר על חשיבותה של ההסברה. "חמאס וחיזבאללה הבינו שהלחימה האמיתית היא הזירה ההסברתית. ישראל צריכה להבין שמעבר ללחימה הצבאית, הטכנולוגיה והסייבר, אנחנו חייבים להילחם על דעת הקהל בעולם. מדינות העולם מצביעות נגדנו באו"ם. הודו לא מזמן תמכה באו"ם בביטול הכרזת טראמפ  על ההכרה בירושלים וכבר ביטלה עסקת טילים בשווי מיליונים. וכל זה , למרות היחסים הטובים שיש למדינת ישראל עם הודו.

על מנת לשמור ולחזק את הזכות שלנו לקיום, ישראל חייבת לפעול בזירה ההסברתית, אמר סגן השר אורן.  "השוני הגדול בין משטר אובמה למשטרו של טראמפ זה שטראמפ רואה בישראל כפתרון ולא כבעיה. ישראל נלחמה על הזכות שלה לקיום, אנחנו צריכים לחזק את המאבק באמצעות לחימה הסברתית נגד ארגונים או אנשים המתנגדים לקיומה של מדינת ישראל."

"הדור שלי נלחם במלחמות, והזמן שלנו עובר. תפקידו של הדור הנוכחי הוא לקדם את הדיפלומטיה הישראלית ולתקן את מקומה בעולם. זה התפקיד שאני מעניק לכם במודל האו"ם."

נשיא ארגון מודל האו"ם בישראל גבריאל בן חיים סיכם את הכינוס: "היה לנו העונג לארח היום את שגריר ישראל לארה"ב לשעבר, סגן השר למדיניות חוץ, ד"ר מייקל אורן, וצוותים ממחלקת האו"ם במשרד החוץ והיחידה לשליחות ארוכה של הסוכנות היהודית שבאו לבחון דרכים להעמקת שיתופי הפעולה לקידום הדור הבא של הדיפלומטים בישראל.

"היום הסטודנטים שלנו למדו על צורת המחשבה של הנשיא טראמפ אודות איראן, צפון קוריאה והסכסוך הישראלי-פלסטינאי ומדוע הצעדים שטראמפ מבצע בתקופה האחרונה דווקא מעלים, לדברי סגן השר אורן, את הסיכוי לקדם פתרון ממשי מכיוון שעמידתם של מנהיגים בהתחייבויות תורמת לאמינות שהיא הבסיס לכל שיתוף פעולה.

מטרת הכנסים של הארגון היא ליצור פלטפורמה שתאפשר למנהיגים פוטנציאלים מכל קצות החברה הישראלית ללמוד ולהתנסות בכלים של רטוריקה, נטוורקינג, בניית שיתופי פעולה ומציאת פתרונות לבעיות מורכבות , כדי שיוכלו להוביל ולהשפיע על המציאות בארץ ובעולם."

מזכ"לי הכנס אייל טור ודניאל אלבוגן הם סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן. "הכנס השנתי באוניברסיטת בר-אילן עמד בסימן מדיניות פנים והשפעתה העולמית. 250 סטודנטים מרחבי הארץ התכנסו לדיון בנושאים הקשורים לאלימות מגדרית נגד נשים ונערות, לפירוק מנשק של גורמים בלתי מדיניים, וכמעט כל מה שביניהם. זו השנה השלישית בה אוניברסיטת בר-אילן מארחת ועידה ארצית. היה זה יום משמעותי של דיון פורה בהחלטת."

בתמונה: הענקת תעודת הערכה ומתנה לסגן השר מייקל אורן. (מימין לשמאל): נשיא ארגון מודל האו"ם בישראל גבריאל בן חיים, מזכ"ל הכנס וסטודנט באוניברסיטת בר-אילן אייל טור, סגן השר אורן, מזכ"ל הכנס וסטודנט באוניברסיטת בר-אילן דניאל אלבוגן, סגן נשיא ארגון מודל האו"ם בישראל ג'יריאס אליאס