שר המדע והחדשנות הסרבי, דר ננאד פופוביץ' התארח בבר-אילן | אוניברסיטת בר-אילן

המשנה לנשיא האוניברסיטה, פרופ` משה לוינשטיין ושר המדע והחדשנות של סרביה, ד``ר ננאד פופוביץ`

שר המדע והחדשנות הסרבי, ד"ר ננאד פופוביץ' התארח בבר-אילן

תאריך: 2017-12-31 שעה: 7:10

שר המדע והחדשנות הסרבי, ד"ר ננאד פופוביץ' ועמו חברי קבינט בכירים התארחו השבוע (יום ב') בבר-אילן  כדי לבחון שיתופי פעולה מחקריים בעתיד במגוון תחומים, בין השאר בתחום הרובוטיקה, סייבר וננו- טכנולוגיה.

השר ד"ר ננאד פופוביץ' ועמיתיו ביקרו במכון לננו- טכנולוגיה ושמעו סקירה על 71 מרכזי החדשנות בבר-אילן שבהם 750 חוקרים.

המשנה לנשיא, פרופ' משה לוינשטיין הסביר כי בתנאים המיוחדים שעמם מתמודדת מדינה ישראל, היא  הצליחה לייצר ולייצא ידע וטכנולוגיה מתקדמת.

במהלך הביקור שמעו חברי המשלחת נתונים  על מקומה הגבוה של ישראל בין המדינות המובילות בעולם בהשקעות לאדם  ועל דירוגה במקום ה- 3 במספר הפטנטים למיליון איש.

אחר כך הציג ד"ר אלי אבן, ראש רשות המחקר את הקשרים והפרויקטים המיוחדים הנעשים בבר-אילן. ד"ר אבן סקר את פעילות המחקר באוניברסיטה וציין את הקשר ההדוק עם מוסדות המחקר של האיחוד האירופי. לצד כך, סיפר ד"ר אבן על המכשול במסחור ידע וטכנולוגיה. משום  כך, אמר, משקיעה בר-אילן ומסייעת בתהליך המחקר ועד לפיתוח המסחרי באמצעות קרנות פרטיות. הוא הוסיף כי בשנה הבאה מתכננת סין להקים 100 מרכזים שישתפו פעולה בישראל כדי לנצל  את הכישרון הישראלי ואת החממות הטכנולוגיות הפרוסות בארץ.

שר המדע והחדשנות, ד"ר ננאד פופוביץ' ציין כי התרשם רבות ממרכזי הפיתוח ומהקשר שבין האקדמיה והתעשייה. הוא הסביר כי גם סרביה המתמודדת עם קשים וחולשה של התעשייה המקומית מעוניינת לחזקה באמצעות חיבור האקדמיה והתעשייה. "לשם כך אנו מעוניינים לחבור לישראל ולבר-אילן כדי ליצור פרויקטים משותפים כמו בתחום הרובוטיקה". עוד הוסיף  כי המשרד החדש של ארצו ליזמות ומדע ישאף לחזק את הקשר בין מוסדות המחקר בישראל ובסרביה.