טקס הענקת מלגות שוליך בבר-אילן

10 סטודנטים מצטיינים זכו במלגות שוליך

תאריך: 2017-12-21 שעה: 14:35

בטקס חגיגי הוענקו השבוע מלגות ע"ש סימור שוליך לעשרה סטודנטים מצטיינים בפקולטות להנדסה, במדעים מדויקים ובמדעי החיים.

מלגת שוליך, שהוקמה בשנת 2011, היא מלגה יוקרתית לסטודנטים למדעים לתואר ראשון. קרן שוליך הוקמה ע"י סימור שוליך מטורונטו שבקנדה ומטרתה  ליצור תמריץ לסטודנטים מצוינים ללמוד מדעים. המלגה מוענקת מידי שנה למאה סטודנטים בשנה א' בקנדה ובישראל. סכום המלגה עומד בישראל על 10,000 ₪ לכל שנת לימודים בתואר ראשון. הקריטריונים לקבלת המלגה הם נתוני קבלה מצוינים, רקע של מעורבות חברתית בשירות לאומי או צבאי ומצב כלכלי.

בטקס שהתקיים השבוע באוניברסיטה בירכה הרקטור, פרופ' מרים פאוסט, את מקבלי המלגות: "פעמים רבות יש לעיתוי חשיבות גדולה בחיים. מתן מלגה לאנשים מוכשרים ברגע קריטי בחייהם, זה אחד הדברים החשובים שאנו יכולים לעשות מבחינה חברתית. קרן מלגות שיש לה הזכות לעזור לאנשים, צריכה לעשות בחירה למי לעזור, ויש הרבה מטרות ראויות. קרן שוליך לוקחת אנשים מצוינים, שלהם פוטנציאל לעשות שינוי גדול בחברה, כי היא מסתכלת גם על העשייה החברתית שלהם ועל יכולת המנהיגות שלהם. ההשקעה של קרן שוליך במנהיגים צעירים היא השקעה נהדרת בתיקונו של עולם. אתם תשתמשו בכך כדי להיטיב עם החברה. הרבה מהזוכות כאן הן בנות, ויש להעריך את הסטודנטיות שבחרו להיכנס לעולם המדע".

עוד אמרה פרופ' פאוסט: "ארתור שופנהאואר הבחין בין שני מצטיינים: המצטיינים שמצליחים לקלוע למטרות שכולם מכוונים אליהם, והמצטיינים היצירתיים שמכוונים וקולעים למטרות שאיש טרם ראה. העולם מתקדם בזכות אנשים שמסתכלים אחרת ומביאים חדש לעולם. הראשון שמגלה מטרה שטרם קיימת הוא שישפיע וישנה".

פרופ' אמנון אלבק, סגן הרקטור, הוסיף: "אני מכיר את רובכם מתוכנית המצטיינים של האוניברסיטה, 'אילנות', שאליה התקבלתם בשל נתוני הקבלה שלכם, שהם גבוהים במיוחד. קרן שוליך שמה דגש על מצוינות ומנהיגות, כי פיתוח מנהיגים שיסחפו אחריהם,  מבטיח תוצרים טובים יותר. אני מקווה שתמשיכו במסלול המדעי ונראה אתכם גם חוקרים ולומדים לתארים המתקדמים".

מר אורי קרני, מנכ"ל קרן שוליך, סקר את פעילותה של הקרן. "אני מבקש להודות לבר-אילן על 6 שנים של שיתוף פעולה, ואני מאחל לנו עוד 60 שנים כאלו לפחות. בבר-אילן יש ערך מוסף למצטיינים וזו תוכנית 'אילנות', המחברת מצוינים מכל התחומים ומשקיעה בהם. מספרם של אלה מהם הממשיכים לתארים מתקדמים הוא גבוה. יש לנו בקרן שוליך כבר 500 בוגרים ואנו מלויים את הסטודנטים שלנו לכל אורך התואר, ונעמוד לרשותכם וניתן לכם גב איתן כל זמן שתבחרו להמשיך וללמוד".

מר מוטי משען, יועץ הנשיא לפרויקטים מיוחדים וממונה על חופש המידע, הנחה את הטקס והציג את 10 הסטודנטים. "המלגה הזו היא טיפוח הדור הבא של פורצי הדרך במדע, כל אחד בתחום שיבחר להתמחות בו".

ואלה מקבלי המלגות:

אריאל יערן, מדעי המחשב. "התואר מאתגר אותי ברמה שלא הכרתי. מצפים מאיתנו ליותר. חשוב לי ללמוד תוך כדי שאני מסייע לסטודנטים מתקשים סביבי. אני רואה בכך אתגר וזכות".

תהילה מטס, כימיה. "הלימודים מעניינים יותר ממה שהיו בתיכון ואני רוצה להיות חוקרת".

תפילה ברנסון, הנדסת חשמל ופיסיקה. "ההתאקלמות לא הייתה פשוטה עבורי, ויש לי אתגר גדול להצליח".

הלל סטולוביץ, הנדסת מחשבים. "השנה החלה בקושי לעומת הלימודים בתיכון. אני רוצה להצליח ולהשתלב תעשיות הביטחוניות".

שרון שוב, הנדסת מחשבים, "התנדבתי במד"א, רפואת חרום, ושם נגלה לי עולם קסום של מכשירים רפואיים. ארצה לפתח בתחום הזה".

שני שמול, הנדסת חשמל, "ההתחלה קשה, אבל בהנדסה אתה אף פעם לא לבד. יש גיבוי של קבוצה ותמיכה של הסגל האקדמי, וזה עוזר מאוד".

מיכאל בש, הנדסת חשמל, "גם לי ההתחלה הייתה לא פשוטה, אבל אני מרגיש את התמיכה הגדולה בפקולטה".

אריאל שפירא, הנדסת חשמל ומתמטיקה. "רציתי ללמוד רפואה, ובחרתי בסוף בהנדסה ואני לא מצטער לרגע. הלימודים מרתקים ואני מרגיש שאני רוצה ללמוד עוד ועוד".

מיכל רוט, פיזיקה ומדעי המוח. "ההתחלה הייתה קשה ואני מסתגלת בזכות העובדה שאני נהנית ומעניין לי. אני מרגישה שמכשירים אותי כאן לכך  שהעתיד יהיה פתוח לפניי".

נחמה קלטר, חקר המוח. "רציתי ללמוד מדעי החיים, ופתאום גיליתי שיש בבר-אילן מדעי המוח ונרשמתי. אני מרגישה שזה המקום שלי ומחכה ליום שאתקדם במחקר ובתארים ואראה את התמונה הגדולה של מחקר המוח. זהו מחקר פורץ דרך ואני רוצה להיות חלק ממנו".