משפחות מורנו וגולדין וראשי התכניות באירוע שנערך באוניברסיטת בר-אילן

88 אנשי זרועות הביטחון קיבלו תאר שני בתכניות המיוחדות בבר-אילן

תאריך: 2017-12-04 שעה: 10:58

88 סטודנטים במחזור א' של תכנית "הדר" ע"ש סגן הדר גולדין ז"ל ובמחזור ג' ו-ד' של תכנית "עמנואל" ע"ש סא"ל עמנואל מורנו ז"ל קיבלו בשבוע שעבר (26.11) תואר שני במסגרת המדור לתכניות לימודים לזרועות הביטחון. בטקס השתתפו משפחות גולדין ומורנו, ראשי האוניברסיטה, אנשי הסגל האקדמי והמנהלי ובני משפחות הבוגרים.

סגן הרקטור אמנון אלבק אמר כי בר אילן היא ייחודית בכך שמעבר לדרישות האקדמיות - המחקר וההוראה – היא מתמודדת עם נושא חינוך וערכים. פרופ' אלבק פנה לבוגרים ואמר שעשיית התואר במקביל למילוי תפקידיהם בצבא, היא התמודדות לא קלה "העובדה שכולכם כאן בטקס מעידה שהצלחתם בזכות התמדתכם וכמובן גם בזכות המשפחות".

ראש מערך התכניות הייעודיות, פרופ' גיל אפשטיין, פנה לבוגרים ואמר שהחינוך מהבית והחינוך המתקבל במוסדות השונים כגון האוניברסיטה, חשוב לעתידם ולעתיד המדינה. פרופ' אפשטיין הודה לעמיתיו המרצים בתכניות שהשקיעו. לעובדות המדור לזרועות הביטחון, לבני משפחות הבוגרים, שהם שותפים ורבי זכויות בהשגת התואר.

שמואל מורנו, אחיו של עמנואל אמר כי היציאה ממקום מוכר ושמור לעבר הבלתי נודע מצריכה חלום. "החלום הוא הכוח הלוחם שבאדם. בלי חלום אין כוח ללחום, למחול". הוא הוסיף כי כמו בחלום יעקב, כך גם עמנואל – היה טמון בו חיבור הטבעי שבין עדינות שמימית לקשיחות הארצית.

שמחה גולדין, אביו של הדר ז"ל, דיבר על חשיבות העוצמה של בוגרי שתי התכניות ובמיוחד של התכנית החינוכית. "הכל תלוי בכך שכולם יחזיקו בדרך חינוכית. אתם מחזקים אותנו כי אתם הולכים ברוחו של הדר ודרככם החינוכית תהא בעוז וענווה. זה מה שהדר רצה, זו דרכו של הדר. וכך הוא אמר (הדר) - "יש לך בחיים שתי אפשרויות, להתעסק בעצמך או לעשות דברים גדולים", אמר שמחה גולדין לבוגרים.

במהלך הטקס שרו יורם לוי, חבר של עמנואל מורנו מהתיכון ואחיו, שמואל מורנו, את השיר "ארץ צבי" שנכתב בעקבות מבצע אנטבה. השיר קיבל משמעות נוספת כיוון שסבתו של עמנואל, הייתה מבין חטופי אנטבה ושיר זה התנגן גם במכשיר הסלולרי של הדר.

לצד ראשי התכנית השתתפו בטקס פרופ' מיכל ציון סגנית ראש ביה"ס לחינוך, ד"ר יוסי קליין ראש מגמת מנהיגות וניהול מערכות חינוך, ד"ר יוסי מן רמ"ח מזרח תיכון וראש אקדמי של תכנית עמנואל וד"ר זהורית דדון גולן, מרכזת אקדמית של תכנית הדר. את הטקס הנחתה עינת ברוק ומטעם המדור לזרועות הביטחון השתתפו מורן יצחק מרכזת תכנית עמנואל, עדי כהן מרכזת תכנית הדר יחד עם צוות המדור, שירלי, חגית, איילת, אושרת, מיכל, שירה ואייל.

המדור לזרועות הביטחון של המערך לתכניות ייעודיות הוקם בשנת 1995 במטרה לתת מענה לצרכים המיוחדים של העובדים במערכת הביטחון ובתעשיות הביטחוניות ולאפשר להם לימודים תוך כדי שירות פעיל. מתוך תפיסת עולם זו, תכניות הלימודים במדור מתנהלות תוך שימת דגש מיוחד על רמת הוראה גבוהה ושירות מנהלי אישי צמוד.