שר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון בהרצאה בפורום השגרירים באוניברסיטת בר-אילן

שר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון באוניברסיטת בר-אילן: "איראן היא האתגר הביטחוני העיקרי שלנו ויש להתמודד עימה במוקדם ולא במאוחר"

תאריך: 2017-11-30 שעה: 10:34

שר הביטחון לשעבר, משה (בוגי) יעלון התארח (יום ד) בפורום השגרירים בבר-אילן לשיחה על מצבה של ישראל 70 שנה לאחר ההחלטה על תכנית החלוקה. על אף שעדיין לא נולד בזמן ההצבעה על תכנית החלוקה, סיפר יעלון שסביו וסבתו שנספו בשואה התפללו ללא הרף לגאולת ציון ואמרו: 'בשנה הבאה בירושלים הבנויה'. "אני לא חושב שהם חלמו שאחרי שנים ספורות מדינת ישראל תהפוך למציאות", הסביר יעלון.

מאז כ"ט  בנובמבר 47, אמר יעלון  מדינת ישראל הצליחה נגד כל הסיכויים, אבל עדיין ניצבת בפני אתגרים רבים. "השאיפה של אירן לרכוש יכולת גרעינית היא האתגר הביטחוני העיקרי שלנו, ואיראן היא השחקנית הראשית שפועלת ומקדמת את חוסר היציבות במזרח התיכון כיום" אמר שר הביטחון, לשעבר.  "על ישראל יהיה להתמודד עימה במוקדם ולא במאוחר", אמר יעלון וציין, "אנחנו לא חולקים גבול עם איראן, אנחנו לא כובשים אדמה איראנית, אבל איראן קוראת למחוק את ישראל מעל פני האדמה".

המשטר האיראני, המשיך יעלון, נהנה מעליונות לא רק באיראן, אלא בכל רחבי המזרח התיכון. "חמאס נשען על תמיכה כספית מאיראן, חיזבאללה לא יוכל להתקיים ללא תמיכה פוליטית, כלכלית וצבאית שאיראן מעניקה לו ולבנון נשלטת על ידי המשטר האיראני. כל החלטה לתקוף את ישראל לא תתקבל בבירות, אלא בטהראן", הסביר יעלון והוסיף כי האיראנים מנסים לשלוט בסוריה ולפתוח חזית נגד ישראל גם ברמת גולן. בשל כך הסיק יעלון: "יש לנו מספיק בעיות שמצריכות התמודדות עם משטר זה ואסור לנו לראות בו חלק מהפתרון, כפי שעשה הממשל האמריקאי לשעבר".

אתגר נוסף לדברי יעלון, הוא חוסר הנכונות של הצדדים באזור להכיר בזכותה של ישראל להתקיים כמדינה יהודית. "מאז שחר הציונות לא הופיע אף גורם מטעם הפלסטינים שאמר כי חלוקת הארץ בין הצדדים תביא לקץ הסכסוך". יעלון סיכם וציין כי אסור לישראל לאפשר לאויביה להתחמש. " אחד האתגרים של צה"ל בכל רחבי המזרח התיכון הוא ליירט כל משלוחי נשק המאיימים על מדינת ישראל".

בפורום השגרירים ה- 16 של אוניברסיטת בר-אילן השתתפו יותר מ -50 שגרירים המייצגים מדינות ברחבי העולם.