• תערוכת ציורים "ילדי העולם מציירים את התנ"ך" מוצגת בספרייה המרכזית באוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2017-11-29 שעה: 14:03

באולם הכניסה של הספרייה המרכזית באוניברסיטת בר-אילן נפתחה (ג') התערוכה "ילדי העולם מציירים את התנ"ך", המוצגת בשיתוף עם עמותת 'עמק התנ"ך' ומשרד החוץ.

תערוכה זו מייצגת שני מפעלים: ילדי העולם מציירים את התנ"ך ועמי העולם כותבים את התנ"ך. בתערוכה מוצגים עשרות ציורים שנבחרו מתוך מאות אלפי ציורים שנשלחו על ידי ילדים מ 108 מדינות וכן ספרי תנ"ך, שנכתבו בכתב יד, בעשרות שפות.

שני הפרויקטים החשובים הללו קידמו את החלטת הממשלה על הקמת בית התנ"ך בירושלים.

את אירוע הפתיחה הנחה ד"ר איליה רודוב, ראש ועדת התערוכות וראש המחלקה לאמנות יהודית באוניברסיטת בר-אילן. בין המשתתפים באירוע הפתיחה: דן אוריין, שגריר ישראל במקדוניה; שגריר סרביה בישראל; רקטור אוניברסיטת ביטולה, מקדוניה; מר עמוס רולניק, יזם הפרויקט; פרופ' אמנון אלבק, סגן הרקטור באוניברסיטת בר-אילן; ד"ר אולגה גולדין, מנהלת מערך הספריות והמידע; הגב' תמר וקיל, אוצרת התערוכה מטעם האוניברסיטה וגב' בקי קריסטל אוצרת התערוכה מטעם עמותת 'עמק התנ"ך'. כמו כן השתתף באירוע מיכה מילשטיין, יו"ר עמותת עמק התנ"ך.

מר דן אוריין, שגריר מקדוניה בישראל שהיה בין יוזמי פרויקט כתיבת התנ"ך ע"י ילדים, נשיאים, מנהיגים, משוררים ועוד מרחבי העולם, הביע את התרגשותו להיות באוניברסיטת בר-אילן, שהינה, כלשונו, האוניברסיטה של העם היהודי. אוריין ציין את החיבור שעושה בר-אילן בין מדע לשימור המסורת וההיסטוריה היהודית – בישראל  ובתפוצות. כמו כן הזכיר אוריין את שיתוף הפעולה בין אוניברסיטת בר-אילן לאוניברסיטת ביטולה במקדוניה, לצורך שימור בית העלמין היהודי במקום והפיכתו ל"פארק החיים". "אני מתרגש למראה התמונות בתערוכה והציורים – שציירו ילדים יהודים ולא יהודים – ולמראה התנ"ך שנכתב בשפות רבות", אמר אוריין.

ד"ר רחל לוי-דרומר, המזכיר האקדמי הודתה ליוזם הפרויקט, עמוס רולניק אשר בחר להציג את התערוכה בבר-אילן שהיא "הבית הטבעי לקיים תערוכה כזו".

מר עמוס רולניק, יזם הפרויקט, סיפר על רעיון התערוכה מראשיתו ועד היום. הוא סיפר כי  הציורים הוצגו בלמעלה מ-60 תערוכות ברחבי העולם והוסיף כי התערוכה בבר-אילן היא התערוכה העשירה והמרשימה מכולן.

עוד סיפר רולניק על שיתוף הפעולה עם דן אוריין לפני היותו שגריר לצורך קיום תחרות ציורי ילדים את התנ"ך לקראת חגיגות היובל למדינת ישראל. בתחרות השתתפו כחצי מיליון ילדים מ 108 מדינות. הילדים הזוכים ומשפחותיהם הגיעו למסיבת עיתונאים בארץ ובעקבות זאת התבקש רולניק להמשיך בפרויקט. אז גם עלה הרעיון להוסיף לתערוכה גם כתבי יד של ילדים ומבוגרים מהעולם הכותבים את התנ"ך-כל אחד בשפתו ובכתב ידו. בשבוע הבא יגיעו יוזמי הפרויקט למוזיאון התנ"ך הגדול בעולם, בוושינגטון, כדי לבדוק את האפשרות להציג שם  את התערוכה.

בחלק האומנותי הופיעה מקהלת כיתת שילובים, מעמותת יתד מפ"ת, בניצוחה של גב' עופרה כהן, מוסיקאית ומפיקה חברתית. המקהלה ריגשה את הקהל בשירים "אני ואתה נשנה את העולם" ו"מתנות קטנות". לאחר הופעתם, חולקו לחברי המקהלה מתנות קטנות-שי מאוניברסיטת בר-אילן.

התערוכה תוצג במבואה של הספרייה המרכזית עד 31.12.17