משמאל: טזתה גרמאי מלשכת דיקן הסטודנטים, דיקן הסטודנטים פרופ` אורי ניר והקייס מולא זריהון

חג הסיגד נחוג בבר-אילן

תאריך: 2017-11-21 שעה: 13:44

בשבוע שעבר נערך באוניברסיטה טקס לציון חג הסיגד במעמד נציגים מהקהילה האתיופית, דיקן הסטודנטים וסטודנטים רבים מהאוניברסיטה.

חג הסיגד, או בשמו העממי חג המהללה (תחינה), הינו היום שבו יהודי אתיופיה מחדשים ומזכירים את הברית שנכרתה בין ה' לעם ישראל במתן תורה בהר סיני, ברית שחודשה בזמן שיבת ציון על ידי עזרא הסופר. יהודי אתיופיה ממשיכים מסורת זו של חידוש הברית בכל שנה ושנה כדי להזכיר לבני הקהילה את חשיבות קיום חלקנו בברית - שמירת מצוות התורה. ביום זה מקיימים יהודי אתיופיה חשבון נפש ותיקון ציבורי, באמצעות צום ותפילות. בנוסף, החג הזה בא גם לבטא את הגעגועים לירושלים ואת השאיפה להגיע לארץ ישראל. בשבתם באתיופיה האמינו היהודים שהודות למחויבותם לברית עם ה', המתבטאת בקיום המצוות, הם יזכו להגיע לארץ ישראל ולירושלים.

באוניברסיטת בר-אילן ציינו את חג הסיגד באירוע ממלכתי של האוניברסיטה, אשר היה פתוח לקהל הרחב. האירוע כלל כיבוד מסורתי, ברכות והרצאות.

פרופ' אורי ניר, דיקן הסטודנטים, פתח את האירוע, "כל שנה האירוע הזה מרגש. כל אירוע המשמר מורשת רבת שנים, כמו אירוע זה, מעשיר את הקמפוס מבחינה תרבותית " אמר פרופ' ניר. הוא המשיך ותיאר את התפתחותו של העם בספר בראשית, וסיכם, "עם נבנה מתוך יחידים הבונים את החברה ובסופו של דבר מתוך 12 הבנים, השונים זה מזה,  אנו בונים עם אחד. אנו לא מצפים לעם מונוליטי, אלא מקדשים את השונות. אני מאחל לכולנו להתחבר למורשת זו, אשר יש לה תרומה לכל קהילת בר-אילן".

הפעיל החברתי אבי יאלו דיבר בנושא "חג הסיגד לאור החזון", על חזונו שבו החברה בישראל תראה בחברה האתיופית חלק טבעי וחיוני של העם.

הקייס מולה זריהון, אשר כיבד בנוכחותו את האירוע דיבר על "חג הסיגד אז והיום". הקייס בירך את הקהל, הסביר על הלבוש המסורתי של הקייסים, כלי הנגינה המסורתיים, ועל מסורת החג. הקייס זריהון  גם שר מזמור באמהרית על הכמיהה לירושלים, בליווי כלי הנגינה.

את האירוע חתמו בנות העדה אשר רקדו ריקוד מסורתי.