פרופ` ליאת איילון, בית הספר לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת בר-אילן

אוניברסיטת בר-אילן אירחה כינוס של האיחוד האירופי בנושא "ההתמודדות בגילנות"

תאריך: 2017-11-19 שעה: 8:41

אוניברסיטת בר-אילן אירחה בשבוע שעבר (16 בנובמבר) את מפגש הפתיחה הרשמי של קבוצת מחקר של האיחוד האירופי שתעסוק בגילנות. קבוצת המחקר הוקמה על פי החלטת האיחוד האירופי ובראשה עומדת פרופ' ליאת איילון, מבית הספר לעבודה סוציאלית ע"ש לואיס וגבי וייספלד, בבר-אילן. בכנס הפתיחה הרשמי שהתקיים בבר-אילן השתתפו חוקרים מבריסל, מצ'כיה מבריטניה, מפולין, מהולנד, משוודיה, מפינלנד, מאוסטריה, משוויץ ומאירלנד.

קבוצת המחקר מונה חוקרים, קובעי מדיניות ואנשי מקצוע בתחום הבריאות והרווחה והיא תפעל בנושא הגילנות. קבוצת המחקר, הידועה בשם "EuroAgeism", נוסדה בעקבות יוזמת הנציבות האירופית ויוזמה לקידום בריאות ולהזדקנות, שמטרתם העיקרית לשפר את איכות חייהם של אנשים מבוגרים.

בשנים האחרונות עם הגידול בחלקם של הקשישים באוכלוסייה, מתמודדת אירופה כולה עם שכיחות גדלה של אפליה נגד קשישים. "ההזדקנות הפכה לאחת ההבטחות הגדולות ביותר של החברה, ולראשונה בהיסטוריה, מספר המבוגרים גדל ממספר הילדים בעולם. כמו כן, רוב האנשים צפויים לחצות את שנות ה -60 לחייהם ולכן חובתנו להבטיח עבורם עולם שבו הגיל אינו מחסום" אומרת פרופ 'איילון "נפעל לשנות את הדרך שבה אנו חושבים, מרגישים ומתנהגים כלפי הגיל וההזדקנות".

במסגרת יוזמת האיחוד האירופי יוכשרו 15 דוקטורנטים מכמה מדינות לשמש כמדענים, אנשי חינוך, יועצים מדעיים, תומכי מדיניות, לוביסטים או מחוקקים בתחום הגילנות. בצד זה תוקם רשת המחקר שתסייע לגשר על הפער בין המדע למדיניות ולקדם את המדיניות והמחקר בתחום. קבוצת העבודה תתמקד ב- 15 פרויקטים שיחקרו דרכים לשפר את השתתפותם של מבוגרים בכוח העבודה; לשלב את תחום הגילנות ביחס למוצרים ושירותים, ולקדם חברה ידידותית למבוגרים כדי שיוכלו לממש את יכולתם.

באחרונה השתתפה פרופ' איילון בכנס של ארגון הבריאות העולמי בנושא תרומת האיחוד האירופי לקמפיין ארגון הבריאות העולמי למאבק בגילנות שהתקיים בבלגיה.