מימין: ד``ר בנימין הוזמי המנהל האקדמי של בית איזי שפירא, ד``ר רותי בירגר ראש היחידה לפיתוח מקצועי בבית הספר לחינוך בבר-אילן והנשיאה והמייסדת של בית איזי שפירא הגב`נעמי סטוצ`ינר

טקס סיום המחזור ה- 17 בקורס "האומנות לחיות – מבוא לפסיכולוגיה מעשית" מטעם היחידה לפיתוח מקצועי בבית הספר לחינוך באוניברסיטת בר-אילן ובית איזי שפירא התקיים באוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2017-09-14 שעה: 8:13

היחידה לפיתוח מקצועי בביה"ס לחינוך באוניברסיטת בר- אילן, בשיתוף עם בית איזי שפירא מציינים 15 שנים של אקדמיה נגישה לבוגרים עם לקויות למידה מורכבות.

הפרוייקט מיועד לאנשים עם לקויות למידה ו/או הסתגלות ועם אינטליגנציה הקרובה לנורמה,  החיים במציאות קיומית לא קלה. כפסע בינם לבין התערות באוכלוסייה הרגילה אך יחד עם זאת הם מודרים (excluded) ממסגרות לימודיות, חברתיות ולעתים גם תעסוקתיות רבות.

היחידה לפיתוח מקצועי שבבר אילן ומכון טראמפ שבבית איזי שפירא, ציינו בטקס פתיחת שנה"ל תשע"ח, 15 שנים של עשייה משותפת במסגרת הפרוייקט 'אוניברסיטה משולבת'. התכנית החלוצית  'אוניברסיטה משולבת',  הושקה לראשונה בבית הספר לחינוך באוניברסיטת בר אילן בשנת 2002  והרחיבה את התרגום המעשי של ערכי השילוב והבחירה כאמצעי להעלאת איכות החיים עבור בוגרים עם לקויות למידה מורכבות.

תכנית זו מכוונת לפתוח ערוצים ללמידה אקדמית מותאמת, להעשרה ולצמיחה אישית, גם למי שאינם עומדים בתנאי הסף של האוניברסיטה. התכנית  הייחודית  הציבה אתגר למרצים בשל הצורך לפשט  תכנים אקדמיים ולפתח יסודות  לתורת עבודה בתחום 'עיצוב הוראה אוניברסלית'. במהלך שנות קיומה של התכנית "אוניברסיטה משולבת" פותח הקורס 'האמנות לחיות – מבוא לפסיכולוגיה מעשית', המאפשר לסטודנטים להיחשף לגישות נבחרות בפסיכולוגיה ככלי להתבוננות ולצמיחה אישית.

ד"ר רותי בירגר, נציגת בית הספר לחינוך באוניברסיטת בר אילן, וראש היחידה לפיתוח מקצועי, ציינה: "היחידה לפיתוח מקצועי, גאה להיות שותפה בקיום תכנית חשובה זו לאורך כל השנים. מרגש ביותר לראות את הסטודנטים של בית איזי שפירא, לומדים בקמפוס ככל הסטודנטים".  ד"ר בירגר הוסיפה "אנו משתדלים, בכל שנה, לחבר את תלמידי התכנית עם סטודנטים בקורסים שונים באוניברסיטה, כגון בהכשרת מורים. עצם המפגש כמו גם הלמידה המשותפת מהווה חוויה מיוחדת במינה והוא  מעניין ומועיל לכל הסטודנטים המשתתפים בו".

התכנית מעניקה כלים רבים וחשובים להמשך הדרך, כלים אלה יוצרים תובנות, ידע וחוכמת חיים ומקדמים את פיתוח הזהות והדימוי העצמי. אלה מאפשרים לחדד את המודעות לתהליכי הבחירה ויוצרים תחושת משמעות".

ייסוד התכנית באוניברסיטת בר-אילן היווה מגדלור חברתי עבור מוסדות אקדמיים אחרים בישראל וכיום אנו עדים להתפתחות מואצת של תכניות מותאמות עבור מי שמוגדרים כ- Non-traditional students.

היום מונה קהילת הלומדים באוניברסיטה המשולבת כ-360 סטודנטים בשנה ב-11 מוסדות אקדמיים בארץ ובראשם אוניברסיטת בר-אילן.

ד"ר בנימין הוזמי המנהל האקדמי ומנהל האוניברסיטה בבית איזי שפירא אמר "ההסללה שקיימת היום במערכת החינוך היסודית והתיכונית עבור בוגרים עם לקויות למידה חייבת להתקיים גם במוסדות אקדמיים משום שהצורך הבסיסי של אנשים בלמידה  והתפתחות הינו לכל אורך החיים וכל עוד אדם רוצה להתפתח חייבים לבנות עבורו את המסלול המותאם ".

אירוע השקת תכניות הלימודים לשנה"ל תשע"ח שהתקיים בכ"ב באלול (13.9.17) באולם פלדמן שבאוניברסיטה, ציין את פתיחת המחזור ה-18 של התכנית באוניברסיטת בר-אילן.

עדי, בוגרת המחזור ה-17, סיכמה את הקורס בנאום בשם הבוגרים: "הקורס נלמד מתוך בחירה של כל אחד מאתנו. כן. רצינו ללמוד ורק לשם הנאה והעשרה - למידה שאפשרה לנו התפתחות בחיים. הקורס פתח לי אופקים חדשים ופיתח את המודעות העצמית שלי, את הביטחון העצמי ואת  יכולת ההתמודדות בהמשך החיים. תודה לאוניברסיטה המשולבת שבבית איזי שפירא ותודה ענקית ומיוחדת לאוניברסיטת בר-אילן שפתחה לפנינו את שעריה ואפשרה לנו ללמוד ולהתפתח".