אלי יונס, יו``ר אגודת הידידים של בר-אילן, מנחם גרינבלום, מנכ``ל האוניברסיטה, אבי גבאי, יו``ר המחנה הציוני והרב פרופ` דניאל הרשקוביץ

יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי, התארח בפורום בר-אילן

תאריך: 2017-09-13 שעה: 11:45

יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי, הופיע (11.09) לפני פורום אנשי עסקים של אוניברסיטת בר-אילן ובדבריו התייחס לפרשות השחיתות שנחשפו באחרונה: "יש לנו תרבות שלטונית מושחתת שהופכת לגיטימית. האווירה אינה אווירה של גינוי, והיא מאפשרת להרגיש שזה מותר ואפשרי וכך השחיתות היא חלק מהתרבות האירגונית. כשהשלטון מושחת הוא כבר לא עושה דברים גדולים. כשישראל הייתה מדינה ענייה וללא בטחון היא קלטה מיליוני עולים, בנתה את המוביל הארצי, כור גרעיני, מערכת חינוך חינם, הקימה ביטוח לאומי, מערכת רפואה, תעשיה מתקדמת ועוד. והיום, הפסקנו לעשות דברים גדולים. את בעיית הנכים, לדוגמא, לא יודעים לפתור. את משבר קצבאות הנכים היה אפשר לפתור בפחות מחודש. אבל זו ממשלה שעסוקה יותר ביח"צ ופחות בעשייה אמתית. זה כישלון ניהולי מתמשך. מדינת ישראל צריכה לחזור ולעשות דברים גדולים."

גבאי התייחס גם להכנות הפוליטיות שהוא עושה לקראת הבחירות הבאות: " נבחרתי לפני חודשיים ואני עוסק כרגע רק בהבטחת ניצחון בבחירות. כל דבר נבחן בפרמטר הזה" אמר והוסיף: "אני מקשיב לציבור והציבור רוצה מנהיגות מאחדת. לא ספינים ולא אסטרטגיית הפחדה, שמסבירה למה לא לבחור במשהו אחר. מול הפחדה עובדת רק התקווה". גבאי סירב להתייחס לכוורת הפוליטית שלו אך התחייב למינוי 5 שרים מקצועיים.

בהמשך הדגים יו"ר המחנה הציוני כיצד הממשלה לא פועלת לצמצום הפערים החברתיים: "מדינת ישראל נכשלת בכך שהיא לא מאפשרת לכל ילד להצליח. יש בישראל יחס ישר בין ההצלחה של האימא להצלחה של הילד שלה. ב OECD  היחס עומד על 7% ואילו בישראל היחס הוא  35%, וזה מראה שאנו הרחק מאחור, כי מערכת החינוך שלנו מגדלת ארבעה שבטים: חילונים, דתיים, חרדים וערבים. יש לכך פתרון והוא, לתמרץ בתי ספר כדי שישלבו תלמידים מקבוצות שונות. תפקיד המדינה הוא לחבר בין האנשים. זה הכי בסיסי".

בהתייחסו למצבם של הצעירים אמר: "צעירים בישראל מפחדים להתחיל את החיים, בגלל יוקר המחייה ובגלל יוקר הדיור וזאת כשהשכר הוא חצי משכר הוריהם, שכבר  הצליחו להתקדם במדרגות השכר. חלק מהצעירים עושים תואר נוסף וחלקם עוזבים את הארץ כי הם מפחדים מהעתיד ומחכים להורים שיקנו להם דירה".

על המערכת הפוליטית אמר: "היא הפסיקה לתפקד, ועסוקה בצילומים לתקשורת. יש במערכת אנשים טובים, אבל עליהם יש שכבות של מינויים פוליטיים".

האירוע נפתח בדבריו של יו"ר אגודת הידידים של בר-אילן, מר אלי יונס, שהציג בפני הנוכחים את פרופ' אריה צבן, שיכנס לתפקידו כנשיא החדש של האוניברסיטה. בתפקידו האחרון שימש פרופ' צבן כסגן הנשיא למחקר.