• מר ניסן חקשורי ז

ניסן חקשורי, ידיד אמת של בר-אילן, הלך לעולמו

תאריך: 2017-08-08 שעה: 15:09

אגודת הידידים אבלה על פטירתו בטרם עת של מר ניסן חקשורי ז"ל, ידיד אמת ושותף נאמן

מר ניסן חקשורי ז"ל נולד בעיר תבריז שבאיראן בשנת 1949. בן 13 עלה ארצה עם משפחתו ולאחר שירותו הצבאי היגר לגרמניה, שם התחיל בקריירה עסקית- ייבוא ושיווק שטיחים עבודת יד. אח"כ עבר חקשורי לשווייץ ועד מהרה הייתה החברה שבבעלותו לאחת הגדולות בתחום.

בשנת 1982 הקים ניסן חקשורי את חברת דלתא, שייסדה את היישוב אורנית שבשומרון; הוא היה מבעליה של קבוצת קלאב הוטל וקזינו לוטראקי ביוון.

עסקיו של חקשורי בעולם מאוגדים בחברת די-סי גרופס. לצד עסקיו הרבים, ניסן חקשורי היה מעורב בענייני ציבור ובפוליטיקה, היה יו"ר ארגון יוצאי איראן ובשנת 2003 קיבל על עצמו את תפקיד יו"ר אגודת הידידים של אוניברסיטת בר-אילן בישראל. במשך שנים רבות תרם לטיפוח האוניברסיטה, לקידומם של דוקטורנטים מצטיינים, להעמקת חקר תרבות ספרד, לפעילויות דסק ישראל ובתחומים מגוונים אחרים.

בלכתו אבד לאוניברסיטת בר-אילן ידי אמת, תומך נלהב ונדיב וחבר נעים הליכות.