הרב פרופ` דניאל הרשקוביץ מעניק שי למר זליג ונגרובסקי בטקס חנוכת בית המדרש ``אוהל שרה`` ע``ש שרה סוזי ונגרובסקי

המדרשה בבר-אילן חנכה את בית המדרש 'אוהל שרה' ע"ש שרה סוזי ונגרובסקי

תאריך: 2017-07-12 שעה: 9:37

טקס חנוכת בית המדרש "אוהל שרה", ע"ש שרה (סוזי) ונגרובסקי ז"ל נערך השבוע במדרשה בבר-אילן, במלאת שלוש שנים לפטירתה.

בטקס השתתפו בכירי האוניברסיטה, ביניהם נשיא האוניברסיטה, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, יו"ר ות"ת, פרופ' יפה זילברשץ, שקידמה והובילה את פרויקט בניין המדרשה וכן התורם להקמת בית המדרש, מר זליג ונגרובסקי עם ילדיו ומשפחתו.

סוזי ונגרובסקי, שלזכרה נבנה בית המדרש נולדה ב-1940 במקסיקו למשפחת שטרן, שמוצאה בהונגריה. הוריה  גידלו אותה ואת ארבעת אחיה ואחיותיה על ברכי חינוך יהודי שורשי. היא נשאה לזליג ונגרובסקי ובישראל השקיעה בהעמקת שורשי חינוכה, הרחיבה את ידיעותיה בספרות התורנית, השתתפה בשיעורים והעמיקה בקריאה.

פרופ' יפה זילברשץ, היא שקידמה והובילה את פרויקט בניין המדרשה. בזכות מאמציה יצאה בניית בית המדרש לדרך לפני כשנתיים. בדבריה הודתה פרופ' זילברשץ למשפחת ונגרובסקי, ואמרה: "בית מדרש הוא הרבה יותר מקירות ורצפה ותקרה. כשמו – כן הוא. מחבר את השניים: את הרגשת הבית – מקום של חום והגנה, מפגש חברתי ונפשי, הרמוניה; ואת המדרש – מקום שבו חוקרים ושואלים, מעמיקים ומרחיבים את גבולות המחשבה. אוניברסיטת בר-אילן ומשפחת ונגרובסקי חולקות ערכים משותפים של תורה ועשייה למען מדינת ישראל והשקעה בהתפתחותה – והן הולכות יחדיו בדרך זו שלובות ידיים שנים רבות".

נשיא האוניברסיטה, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, העלה על נס את דרכה הרוחנית של סוזי ז"ל "שכולה לשם שמיים וראוי יותר מכל שבית המדרש ישא את שמה, ישמור על קיום מורשתה ויהווה מקור של עוצמה לנשים לומדות תורה".

רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט, אמרה "בימיי, נשים לא יכלו ללמוד תורה בלימודים גבוהים ויש בי קנאה בנשים שמובילות היום מהפכה תורנית ועוסקות בלימוד תורה ברמה גבוהה. בית המדרש יאפשר זאת, לצד לימודים אקדמיים גבוהים, לכל סטודנטית מכל רקע, דתי או חילוני".

ד"ר טובה גנזל,  ראש המדרשה, סיפרה על מבנה בית המדרש הייחודי. "בית המדרש מעוצב כך שהחלונות מעל ארון הקודש המתוכנן פונים לשמים, מה שמסמל את חזונה הדוגל בכך שבכל הקשור ללימוד תורה ולשאיפה להתקדם בתורה - השמיים הם הגבול. על אף שהמדרשה קיימת כבר ארבעים שנה, בית מדרש יהיה ליבה הפועם של המדרשה, הממוקם באזור בולט בלב הקמפוס ובכך מזמין את כל המהלכות בעולם המעשה לבוא בשעריו ולקבוע עתים לתורה. משפחה יקרה, את זכרה של סוזי בחרתם להוקיר עמנו כאן במקום שבו למדה ושמפירותיו נהנתה, סוזי, שלמדה במדרשה, היתה תלמידה שקטה וצנועה ששילבה באישיותה את הלימוד עם עשית חסד, עם גמילות חסדים".

יעקב ושלמה ונגרובסקי, הבנים, קיימו לימוד משניות לזכרה, ובדבריו אמר יעקב "אמא היתה נהנית מיופיו של בית המדרש, ואנו מרגישים שהיא נמצאת איתנו היום. היא ואבא לימדו אותנו שיעור ל'חיים של תורה' ול'תורה של חיים'. אני מודה לרב יצחק קראוס, לשעבר ראש המדרשה, שהיה השדכן הראשי לתרומה הזו".

לצד בניית בית המדרש, עוברת המדרשה חידוש כללי ובחודשים הקרובים יסתיים גם שיפוץ הבניין בתרומתם של משפחת יסלזון וכן שיפוץ האודיטוריום בתרומתם של משפחת לינדנבאום.