פרופ` ארי ז`יפוטובסקי והסטודנטים מישיבה יוניברסיטי

תכנית ההתמחות של סטודנטים מישיבה יוניברסיטי Yeshiva University מתקיימת הקיץ באוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2017-07-10 שעה: 15:01

בימים אלה נפתחה בבר-אילן  תכנית התמחות הקיץ לתלמידי מחקר נבחרים מהישיבה יוניברסיטי בארה"ב. בראש התכנית עומד פרופ' ארי זיפוטובסקי. התכנית נערכת בבר- אילן זו השנה השביעית.

תכנית הקיץ לתלמידי ישיבה יוניברסיטי נערכת מדי שנה ומיועדת לסטודנטים הלומדים בפקולטה למדעי הטבע. במסגרת התכנית מתארחים הסטודנטים מארה"ב בפקולטה למדעי החיים, בפקולטה למדעים מדויקים או בפקולטה להנדסה.

התכנית מתקיימת בבר-אילן זו השנה השביעית והשנה לומדים בה סטודנטים מצטיינים הלומדים לתואר ראשון בישיבה אוניברסיטי . התכנית מתקיימת תודות לתמיכה נדיבה של מועצת המנהלים העולמית של בר-אילן. במסגרת ההתמחות מתנסים הסטודנטים ומפתחים מיומנויות מעבדה ונחשפים למדע, לטכנולוגיה ולתרבות הישראלית. הסטודנטים ישהו בארץ שבעה שבועות וילמדו במעבדות האוניברסיטה והם ייקחו חלק במפגשים שבועיים, שבהם ישמעו הרצאה מפי חוקרים בכירים באוניברסיטה. במפגש הראשון הרצה פרופ' ארי זיפוטובסקי מהתכנית למדעי המוח.

התכנית נוסדה בקיץ 2011, הודות ליוזמתו של פרופ' חיים סוקניק. תכנית ההתמחות מאפשרת לתלמידי תואר ראשון במדעי הטבע להשתלב במחקר של אחד מ- 180 חברי הסגל בפקולטות של בר-אילן. הסטודנטים בוחרים באחת מ- 5 קבוצות מחקר שעשויות לעניין אותם בהתאם לניסיון המחקרי, הכישורים והעדפות שלהם.