פרופ` אליעזר רואן, המחלקה למתמטיקה, אוניברסיטת בר-אילן

כנס לכבוד פרישתו של פרופ' אליעזר רואן מהמחלקה למתמטיקה נערך בבר-אילן

תאריך: 2017-07-02 שעה: 8:08

השבוע התקיים בבר-אילן כנס לכבוד פרישתו של פרופ' אליעזר רואן מהמחלקה למתמטיקה. פרופ' רואן החל ללמד במחלקה בשנת 1975 ולימד קורסים בתחומי האלגברה ותורת המבנים.

פרופ' רואן זכה במגוון פרסים לאורך שנות פעילותו, בהם פרס למדע וכישרון החיפוש, פרס ואן בורן למתמטיקה ופרס ואן אמרינג למתמטיקה.

בין השנים 1982-1984 היה פרופ' רואן מזכיר האיחוד הישראלי למתמטיקה ובתחילת שנת 2011, נבחר לנשיא האיחוד המתמטי בישראל. בהיותו נשיא האיחוד המתמטי בישראל שלח פרופ' רואן בשמם של 15 פרופסורים למתמטיקה פיסיקה ומדעי המחשב באקדמיה הישראלית מכתב לשר החינוך ובו הם מביעים את דאגתם לחינוך המתמטי בתיכונים הישראליים. במכתב העידו החוקרים כי הסטודנטים המגיעים ללימודי המקצועות המתמטיים, כגון מדעים, מתמטיקה והנדסה, אינם מוכנים ללימודים לתואר. לדעת המרצים, הירידה ברמה מעידה על מחסור חריף במורים מתאימים להוראת  מתמטיקה בתיכונים. בשנת 2008 נבחר פרופ' רואן לחבר בוועדת פרס ישראל למתמטיקה.

פרופ' רואן מעיד על עצמו כצ'לן נלהב. בעבר  ניגן עם התזמורת הסימפונית של ירושלים ומדי פעם הוא מנגן  במופעי מוסיקה של התזמורת הקאמרית.