תחרות נאומים בקוריאנית נערכה בבר-אילן | אוניברסיטת בר-אילן

ד``ר אלון לבקוביץ, רכז תוכנית דרום ומזרח אסיה באוניברסיטת בר-אילן ושגריר קוריאה בישראל, לי גון טה והסטודנטים שהשתתפו בתחרות הנאומים בקוריאנית

תחרות נאומים בקוריאנית נערכה בבר-אילן

תאריך: 2017-06-12 שעה: 10:27

ביום חמישי ה-8 ביוני 2017, נערכה באוניברסיטת בר-אילן, תחרות הנאומים השלישית בקוריאנית. התחרות נערכה בשנתיים האחרונות באוניברסיטה העברית והשנה, לאור ההתפתחות המהירה של לימודי אסיה באוניברסיטת בר-אילן, נערכה התחרות בקמפוס בר-אילן. התחרות נערכה בחסות קרן קוריאה ושגרירות קוריאה בישראל. חלק מהמתמודדים בשנים עברו, החליטו להמשיך את לימודי השפה בקוריאה. גם השנה התחרו סטודנטיות וסטודנטים מאוניברסיטת בר-אילן, העברית וחיפה ואף ממרכז קוריאה בירושלים.

ד"ר אלון לבקוביץ, רכז תוכנית דרום ומזרח אסיה באוניברסיטת בר-אילן ציין: "העניין בתחרות הנאומים בקוריאנית והמספר הגדל בכל שנה של סטודנטים ישראלים הרוצים ללמוד על קוריאה, מסמל את הצלחת תרבות קוריאה בארץ והשפעתה על הנוער בישראל שאח"כ מגיע לאוניברסיטאות". בתחרות נדרשו המתחרים/ות לשאת נאום בקוריאנית שכתבו בעצמם ולענות בקוריאנית על שאלות השופטים הקוריאנים. בר-אילן היא אחת משלוש האוניברסיטאות היחידות בארץ שבה מלמדים קוריאנית.