סדנה בינלאומית בנושא התמודדות הדתות עם אתגרים משותפים תיערך בבר-אילן בשיתוף אוניברסיטאות דיוק ולייפציג | אוניברסיטת בר-אילן

• סדנה בינלאומית בנושא התמודדות הדתות עם אתגרים משותפים תיערך בבר-אילן בשיתוף אוניברסיטאות דיוק ולייפציג

תאריך: 2017-03-28 שעה: 8:06

הסדנה הבינלאומית של המחלקה להיסטוריה כללית בבר-אילן שתיערך בקיץ, תעסוק בהתמודדות של דתות עם אתגרים משותפים לאורך הדורות. הסדנה הבינלאומית תהיה פתוחה לכול הסטודנטים בבר-אילן ובמסגרתה יקבלו משתתפיה נקודת זכות אקדמית.

בסדנה ישתתפו  מרצים מהמחלקה להיסטוריה בבר-אילן ומרצים מאוניברסיטאות אחרות, מהארץ ומהעולם, וייערכו  סיורים חינוכיים.

ראש המחלקה להיסטוריה כללית, ד"ר הילדה נסימי, מוסרת כי הקורס הוא יוזמה משותפת של שלוש אוניברסיטאות שהקימו קבוצת מחקר בינ"ל חדשה  - מכון קנן לאתיקה באוניברסיטת דיוק בארה"ב, הפקולטה לתיאולוגיה באוניברסיטת לייפציג בגרמניה והפקולטה להיסטוריה באוניברסיטת בר -אילן. בסדנה  ישתתפו גם תלמידים מגרמניה ומארה"ב.

בין הנושאים שיידונו בסדנה : איסלאם, יהדות ונצרות ואתגר הפילוסופיה האריסטוטלית בימי הביניים; האתגר המודרני של נאורות ולאומיות; דתות וחילון; והאתגר העכשווי של דיאלוג בין-דתי. "הבנת ההתמודדות המשותפת עם אתגרים בעבר, יכולה לעודד גם נכונות גדולה יותר לשיתוף פעולה בעתיד" אומרת ד"ר נסימי. הקורס יכלול גם ביקור בכפר רפאל (כפר אנתרופוסופי) ובבי"ס יהודי-ערבי.

במחלקה להיסטוריה כללית מסבירים כי בימים שבהם מוצגות דתות כעוינות זו לזו, סדנה זו נועדה להציג רגעים היסטוריים חשובים שבהם שלוש הדתות המונותאיסטיות, האיסלאם, היהדות והנצרות, התמודדו עם אתגרים משותפים. במחלקה מוסיפים כי לא פעם עוררו אתגרים אלה תגובות דומות ואפילו פעילות אינטלקטואלית משותפת, המבוססת על חילופי רעיונות גלויים או סמויים.