שבוע יפן בבר-אילן | אוניברסיטת בר-אילן

פרופ` אריה צבן, שגריר יפן בישראל, מר קוג`י טומיטה וד``ר אלון לבקוביץ

שבוע יפן בבר-אילן

תאריך: 2017-03-27 שעה: 11:51

שגריר יפן בישראל, מר קוג'י טומיטה H. E. Mr. Koji Tomita  היה השבוע אורח הכבוד של התכנית ללימודי אסיה ברב תחומי במדעי הרוח. השגריר הגיע בליווי משלחת הכוללת שלושה אנשי צוות נוספים, ראש מחלקת תרבות ועיתונות, הגב' וואקאקו אימאטאקה, נספחת המסחר, הגב' ריא מאצומוטו ונאנאקו מורימוטו, יועצת התרבות והתקשורת בשגרירות יפן.

פרופ' אריה צבן, סגן הנשיא למחקר, קיבל את פני המשלחת וערך להם סיור במעבדות המרכז לננוטכנולוגיה ועדכן את השגריר על מיזמים, מחקרים ושיתופי פעולה פוטנציאלים בין בר אילן ליפן.

דקן הפקולטה להנדסה, פרופ' אפרים זהבי, ערך להם סיור במעבדות הפקולטה והציג בפניהם כמה מפריצות הדרך המחקריות במעבדות הפקולטה.

השגריר נשא הרצאה בפני תלמידי הרב-תחומי במדעי הרוח בנושא: "יחסי יפן-ישראל כחלק מהאתגרים הדיפלומטיים של יפן". בהרצאתו הציג השגריר את האתגרים המורכבים העומדים בפני יפן בשנים האחרונות בתחום הכלכלי, חברתי ובטחוני וציין לשבח את השיפור המרשים שהוא מזהה בקשרי ישראל יפן בתחומים אלו. "ביקורו של השגריר מסמן פרק חדש ביחסי יפן בר אילן", מסבירה ד"ר דניאלה גורביץ, ראש דסק אסיה בלשכת סגן נשיא למחקר, שיזמה את הביקור. "אני מזהה הרבה ממשקים אפשריים הן בתחום ההוראה ובמיוחד בתחום המחקר המשותף ובכוונתי להשקיע מאמצים כדי להוציא אפשרויות אלו אל הפועל".

בהמשך השבוע התארח בבר-אילן מאסטר הקליגרפיה, מר אוסודה טאיגן, עם ארבעה מתלמידיו, שהעבירו סדנת אמן לתלמידי חטיבת יפן במסלול אסיה של הרב-תחומי במדעי הרוח. האמן, עתיר הפרסים, הגיע זו השנה החמישית לבר-אילן כאורח של שגרירות יפן בישראל וביוזמתה של המורה לשפה יפנית של חטיבת לימודי אסיה, הגב' מיהו קטאוקה-ארליך. עשרות תלמידים נרשמו לסדנה ורק 24 ברי מזל התקבלו אליה. הזוכים המאושרים למדו כיצד לבחור ולכתוב סימניה ולמדו את משמעויותיה הפילוסופיות.

חטיבת יפן במסלול אסיה של הרב-תחומי במדעי הרוח כוללת לימודי תרבות, ספרות, שפה וכן, מקבץ בלימודי משפט יפני לתלמידי התואר הכפול באסיה ומשפטים.