המחלקה לפיסיקה מגדילה את היצע הקורסים המקוונים באמצעות YOUTUBE | אוניברסיטת בר-אילן

• ד

ד"ר יוסי בן-ציון, המחלקה לפיסיקה, אוניברסיטת בר-אילן

המחלקה לפיסיקה מגדילה את היצע הקורסים המקוונים באמצעות YOUTUBE

תאריך: 2017-03-13 שעה: 8:22

המחלקה לפסיקה בבר-אילן מציעה המחלקה שלושה קורסים מקוונים חדשים במכניקה, בגלים, וכן קורס בשיטות מתמטיות לפיסיקאים. שלושת הקורסים החדשים מתווספים לחמישה קורסים שיושקו בתחילת הסמסטר הבא (19 במרץ). בסה"כ, תציע המחלקה לפיסיקה שמונה קורסים באמצעות צפייה מרחוק.

ראש המחלקה וסגן ראש המחלקה, פרופ' מיכאל רוזנבלו וד"ר יוסי בן-ציון, שגם מפקחים על היוזמה החדשה, מספרים כי קרוב ל -1,000 איש צפו בקורסים  מאז שהועלו לרשת לפני חודשיים, ומאות אחרים צפו בשיעורים מקוונים אחרים של המחלקה. הם הוסיפו כי נציגי מוסדות חינוך אחרים ביקרו בר-אילן וביקשו לשמוע וללמוד על היוזמה החדשה.

"לקורסים באינטרנט יש תפקיד משמעותי בקרב סטודנטים הנאלצים להיעדר שיעורים ממגוון סיבות, בין השאר, בשל מילואים, חופשת לידה או מחלה", מסביר יוזם הרעיון, ד"ר בן-ציון. הוא מציין כי הסטודנטים הביעו שביעות רצון רבה והתלהבות מהמיזם החדש.

ד"ר בן-ציון מוסיף כי המחלקה מתכננת בקרוב להרחיב את התכנית בכמה דרכים. כל קורסים לתואר ראשון יועברו בשידור חי ברשת, כך שמי שניעדר מהשיעור, יוכל להשלים אותו מהבית. בנוסף, המרצים צפויים להיות זמינים באופן מקוון בתוך שלוש שנים. המחלקה מתכננת להעביר קורסים מקוונים גם באנגלית בשנה הבאה.

ד"ר בן-ציון דורג לאחרונה בין 60 המרצים האהובים ביותר בישראל במחקר מקיף שערכה התאחדות הסטודנטים בישראל בקרב 1,800 סטודנטים. הוא זכה לשבחים על העברת חומר הלימוד, חיזוק הקשר בינו לבין תלמידיו, מדיניות הדלת הפתוחה שלו והוראת תלמידיו גם כשהם לא היו רשומים לקוסים שהעביר. בנימוקים לפרס שיבחו הסטודנטים את ד"ר בן- ציון ואמרו: "ד"ר בן- ציון מעביר את החומר בצורה מעניינת ודומיננטי מאוד בפן החברתי - גרם לכיתה להתגבש עוד בתחילת התואר ולא נתן לנו לעבוד לבד. הדלת שלו תמיד פתוחה, גם אחרי שנים שאתה לא לומד אצלו הוא ישאל אותך מה שלומך. ואפילו כשכבר לא היינו סטודנטים שלו - הוא העביר לנו שיעורי חזרה כדי לעזור לנו".

המחלקה לפיסיקה באוניברסיטת בר-אילן מציעה מגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון (B.Sc) וכן לימודים לקראת תואר שני (M.Sc) ושלישי (Ph.D). במחלקה לפיסיקה נעשים מחקרים מובילים בתחומי הפיסיקה השונים, מעבדות מתקדמות, מכוני מחקר,  סמינרים ופרסומים רבים בעיתונות המדעית העולמית. בוגרי המחלקה עוסקים בתפקידי ניהול, מחקר ופיתוח במגוון תחומים ובהם: אלקטרואופטיקה, מיקרואלקטרוניקה, תעשיות ביו-פיסיקליות, תעשיות ביטחוניות וכן במכוני מחקר ואוניברסיטאות בארץ ובעולם.