עובדי בר-אילן מושיטים יד ומתנדבים בקהילה | אוניברסיטת בר-אילן

• עובדי האוניברסיטה אורזים חבילות מזון לחג במחסני ארגון

עובדי האוניברסיטה אורזים חבילות מזון לחג במחסני ארגון "לתת"

עובדי בר-אילן מושיטים יד ומתנדבים בקהילה

תאריך: 2017-03-07 שעה: 13:12

פרויקט התנדבות של עובדי בר-אילן מתארגן בימים אלה.

את הרעיון יזמה עינת ברוק, ראש המדור לזרועות הביטחון באוניברסיטה, ובשיתוף עם  סמנכ"ל משאבי אנוש, מאור פינקו, מתגבש בימים אלה הפרויקט. "אני חושבת שבבר אילן צריכה להיות התנדבות מובנית של עובדים", אמרה ברוק. "פניתי למספר עמותות וארגונים כמו 'לתת' ו'רוח טובה' ומהם קיבלתי את המידע הראשוני".

מדובר ביוזמה חדשה המיועדת לעובדים המנהלתיים של בר-אילן. החל ביום חמישי הבא, י"ח באדר, יתקיימו 3 פעילויות התנדבות למען הקהילה בחודשים מרץ ואפריל. שתיים מהן בעמותת 'לתת' בהן העובדים יעזרו באריזת חבילות מזון לנזקקים. השלישית תתקיים בבית החולים 'תל השומר' וגם בה העובדים יעזרו בחלוקת האוכל. "כרגע היוזמה נמצאת בחיתוליה", אמרה ברוק "אך אני בהחלט מקווה שבעתיד מחלקת משאבי אנוש תפתח אותה ובר-אילן אפילו תאמץ עמותה או ארגון". עד כה נרשמו כ- 30 מתנדבים וכל מקומות ההתנדבות הפנויים כבר התמלאו.

"בהמשך אנחנו מקווים לפתח את התכנית ולהציע לעובדים שני מסלולי התנדבות", אמר מאור פינקו. "האחד ארוך טווח כמו עזרה לניצולי שואה או במועדוניות ילדים. השני יתמקד בפרויקטים נקודתיים כמו אריזת המזון", אמר פינקו.

"החזון הוא שההתנדבות תהפוך לחלק משגרת בר-אילן. מבחינתי, המטרה היא ליצור שגרת התנדבות ואימוץ עמותות על ידי האוניברסיטה", אמרה ברוק. "אני מאמינה שבמקום שיש אווירת נתינה ועשיית טוב, יש גם שמחה וגאווה. יש המון אנשים שזקוקים שנושיט להם יד ובאוניברסיטה יש עובדים רבים שישמחו להושיט את היד הזו, לפעמים רק חסר מי שיחבר בין מי שזקוקים לעזרה לבין אלה המוכנים להושיט אותה", אמרה ברוק.