נשיא האוניברסיטה, הרב פרופ' הרשקוביץ: "האוניברסיטה נערכת לקלוט סטודנטים יהודים מצרפת"

• פרופ' רות הלפרין-קדרי עם צוות מרכז רקמן, עמותת "רוח נשית" ובני משפחה בטקס הענקת אות "קטן" לשנת 2014

אות 'קטן' הוענק לפרופ' רות הלפרין-קדרי, ראשת מרכז רקמן לקידום מעמד האישה

תאריך: 2014-12-15 שעה: 8:50

ראשת מרכז רקמן לקידום מעמד האשה, המשפטנית פרופ' רות הלפרין קדרי מאוניברסיטת בר-אילן, נבחרה לקבל את 'אות קטן' לשנת 2014. האות ניתן על ידי עמותת 'רוח נשית' על שם פרופ' יוסי קטן ז"ל ששימש חבר הועד המנהל. האות מוענק על מעורבות חברתית התנדבותית של חוקרים וחוקרות מהאקדמיה, אשר תורמת לצדק חברתי – מגדרי. בנימוקי הזכייה צוינה תרומתה של פרופ' הלפרין-קדרי לחקיקה שוויונית במסגרת עמידתה בראש מרכז רקמן מאז היווסדו, למחקר אשר מקדם נשים מוחלשות, לשיח ולעשייה פמיניסטיים במגזר הדתי האורתודוכסי, ולנשים בעולם כולו באמצעות חברותה בוועדת המומחים של האו"ם לביעור אפליה נגד נשים.

מתוך מכתב הזכייה:
    "ראויים בעינינו לציון במיוחד הפרויקטים הבאים:
    ראשית , הקמת מרכז רקמן לשינוי פני המשפט בתחום דיני משפחה בישראל, ועמידתך בראשו ב-12 השנים האחרונות. מרכז רקמן משלב עבודה ישירה תומכת בנשים, מחקר אקדמי התורם לעבודתם של אנשי מקצוע ולעיצוב מדיניות, וקידומם הישיר של חקיקה ושינוי מדיניות בתחום דיני משפחה על כל רבדיו בישראל. השילוב בין רמות התערבות והשפעה שונות חיוני על מנת להביא לשינוי משמעותי ובר קיימה בחייהן של נשים בישראל בכלל, ונשים מודרות בפרט.

שנית, ראויה לציון שותפותך להקמת ופעולת ארגון הנשים החלוצי "קולך", הפועל למען יישום ערכי השיויון והפמיניזם במגזר הדתי האורתודוקסי. הקמת הארגון ופעולתו המתמשכת מחייבות חזון מרחיק ראות ועמידה איתנה והוא בעל תרומתה ניכרת לפיתוח השיח הפמיניסטי בחברה הדתית בישראל בפרט ובחברה הישראלית בכללה.

שלישית, מזה שנים את פועלת להגברת השיויון בין נשים וגברים בזירה הגלובלית כחברה בהתנדבות בוועדת המומחים של האו"ם המפקחת על יישום האמנה לביעור אפליה נגד נשים (CEDAW).

עבור עבודתך ההתנדבותית לקידום צדק חברתי מגדרי באמצעות השפעתך על הסגל והסטודנטיות/ים באוניברסיטת בר אילן, תרומתך לקידומן של נשים מוחלשות ומודרות בישראל, קידומם של השיח והעשייה הפמיניסטית במגזר הדתי האורתודקוסי, והשפעתך על חייהן של נשים במדינות העולם כולו,  על כל אלה ועוד מוענק לך פרס אות קטן ע"י פרופ' יוסף קטן ז"ל.