פרופ' לורברבוים וד"ר ריינר זכו בפרסים על מאמרים מצטיינים בתוכנית למשפט עברי ע"ש אסתר ורומי תיגר

• מימין: מר יונה טילמן, פרופ' אהרון ברק, השופט מאיר שמגר ופרופ' יפה זילברשץ

תוכנית בר-אילן ברוקדייל העניקה אות "יקיר ברוקדייל" ואות מפעל חיים לאישים נבחרים

תאריך: 2015-02-03 שעה: 10:27

תכנית בר-אילן ברוקדייל קיימת כארבעה עשורים ומתעסקת בלימודי העשרה ואקדמיה לבני 50+.
    במסגרת התכנית נערך השבוע טקס מרשים שהתקיים באולם המוסיקה באוניברסיטה בו הוענק התואר "אותך יקיר ברוקדייל על מפעל חיים" לאישים בכירים: השופט בדימוס, מאיר שמגר; הרב חיים דרוקמן; הכלכלן, פרופ' שלמה אקשטיין והמדען, פרופ' מאיר וילצ'ק. בטקס הוענק גם אות 'מפעל חיים' על תרומה לחברה הישראלית למר משה מושקוביץ ולגב' דינה ברניקר.
    הטקס היה מכובד מאוד ורב תרבותי ומאידך צנוע מאוד.

מר יונה טילמן, עוזר בכיר לנשיא האוניברסיטה העומד בראש התוכנית, פתח את הטקס ואמר: "זה החל בשנת תשל"ז 1977, כשנה לאחר היבחרו לנשיא האוניברסיטה של ענק הרוח אשר הקדים את דורו, הרב פרופ' עמנואל רקמן ז"ל. הוא קרא לנגיד האוניברסיטה הרב פרופ' יוסף לוקשטיין ז"ל וביקשו להשיג תרומה בכדי להקים מסגרת לימודים חדשה לאנשים הפורשים מעבודתם. התרומה היגיעה ממכון ברוקדייל בארה"ב, ומכאן שם התכנית.

הרב רקמן הבין כבר אז שאוניברסיטה אינה יכולה להסתגר במגדל השן האקדמי ועליה לעשות למען החברה והסביבה. הוא חזה שהגיל השלישי ילך ויתעצם ויש להכין לו מסגרת מתאימה בין כתלי האוניברסיטה. לשם כך זימן אליו אישה אצילה בעלת שאר רוח, הגב' פלורנס מיטווך ז"ל אשר ניהלה באותה העת את בית הספר לעבודה סוציאלית ובחור צעיר, יליד ארה"ב, אשר זה עתה סיים את לימודיו בארה"ב, דוד גלנץ ז"ל שהתחתן עם עובדת אוניברסיטה בשם זהבה והחליט להקים את ביתו בישראל. אל שניהם צירף את העלמה הצעירה שתיבדל לחיים טובים וארוכים רבקה דגן הנמצאת עמנו כאן. התכנית מורכבת מלימודים אקדמיים ומלימודי העשרה אשר מחד מאפשרת לתלמידיה להשתלב עם הסטודנטים הצעירים, להיבחן ולכתוב עבודות אם ברצונם ומאידך לשמוע, ליהנות ולהרחיב את הדעת בקורסים מיוחדים המתאימים לאוכלוסיית הגיל השלישי בנושאים שונים".

מר יונה טילמן, פרופ' יהודה פרידלנדר, הגב' דינה ברניקר ופרופ' מירי פאוסט

ואלו הם מקבלי הפרס:
    כבוד השופט בדימוס, מאיר שמגר, נשיא ביהמ"ש העליון בדימוס, "על תרומתו המשמעותית ורבת השנים בהתוויית הדרך לביסוס ולקידום מערכת המשפט והדמוקרטיה בישראל, ועל המשך פועלו למען החברה בישראל לאחר פרישתו מכס בית המשפט". מעניקי האות: כבוד השופט בדימוס, פרופ' אהרון ברק, נשיא ביהמ"ש העליון בדימוס, והמשנה לנשיא אוניברסיטת בר-אילן, המשפטנית פרופ' יפה זילברשץ, לשעבר דיקנית הפקולטה למשפטים.

הרב חיים דרוקמן, "על פועלו רב השנים בחינוך התורני והפצתו, ועל תרומתו לחברה הישראלית על כל גווניה". מעניקי האות: פרופ' שמואל ורגון, בוגר האוניברסיטה שכיהן גם כראש המחלקה לתנ"ך ומר נעם פרל, מזכ"ל תנועת "בני עקיבא" העולמית שלמד בישיבת "אור עציון" והקים את הישיבה הסביבתית בסוסיא.

פרופ' שלמה אקשטיין, לשעבר רקטור ונשיא האוניברסיטה, "על תרומתו המדעית למחקר ולכלכלת ישראל ועל פועלו רב השנים למען רווחת החברה והקהילה". מעניקי הפרס: פרופ' מניס ששימש בתפקידו האחרון כרקטור, ופרופ' יוסי דויטש, דיקן הפקולטה למדעי החברה, תלמידו של פרופ' אקשטיין במחלקה לכלכלה, שאף שימש כמנחה שלו במהלך כתיבת הדוקטורט.

פרופ' מאיר וילצ'ק, מדען חשוב, "על מפעלו המדעי ועל תרומתו למחקר הרפואי והתנדבותו בחברה ובקהילה".
    מעניקי האות: פרופ' יהודה סקורניק, מבכירי הכירורגים בישראל, חבר במועצת הנאמנים באוניברסיטה ופרופ' שלמה גרוסמן, נשיא מכללת אשקלון.

בטקס הוענקו גם אותות 'מפעל חיים' למר משה (מושקו) "על תרומתו רבת השנים לאוניברסיטת בר אילן ועל חזונו לקידום וטיפוח מוסדות וישובים, ומעשיו הרבים בפיתוח מפעלי התיישבות במדינת ישראל". העניקו האות:  פרופ' בנימין שרדני, נשיא מכללת "שערי משפט", והרבנית ד"ר נעמה סט מהפקולטה למשפטים שלמדה ולימדה במדרשת "מגדל עוז, שעל מקימה נמנה מושקו ולגב' דינה ברניקר, ממקימות האוניברסיטה "על פועלה רב השנים באוניברסיטת בר אילן ובהנהלת קרן וולף, ועל תרומתה הייחודית למוסדות התרבות והחברה בישראל". העניקו האות: פרופ' מירי פאוסט, רקטור האוניברסיטה ופרופ' יהודה פרידלנדר, לשעבר רקטור האוניברסיטה..

אות מיוחד הוענק למהנדס מר מיכאל בר שני, התלמיד הותיק ביותר בתכנית ברוקדייל כבר מעל 30 שנה, ובימים אלו חוגג יום הולדת 90.