הודעות על מלגות

מפעם לפעם יפורסמו כאן הודעות על מלגות, מענקים והלוואות, מיוחדים. כדאי לעקוב אחר הפרסומים.

תשובות לבקשות למלגה לשנה"ל תשע"ז לתלמידי תואר ראשון שהגישו בקשתם במועד א', יינתנו במהלך חודש דצמבר.

מלגות ע"ש אירווינג פקוויץ' - לסטודנטים מבני המיעוטים אשר שירתו בשירות לאומי/צבאי. את הבקשה יש להגיש על גבי טפסי הבקשה למלגה של מדור מלגות (לכל התארים) שניתן להוריד בקישור זה. יש להגיש את הבקשה למר ריפעת סווידאן - היועץ לבני מיעוטים בדקנט הסטודנטים. על גבי המעטפה יש להדגיש: "עבור קרן אירווינג פקוויץ'". לפרטים נוספים ניתן לפנות למר ריפעת סווידאן בטלפון: 052-3336383. מועד אחרון להגשה: 6 במרץ 2017.

מלגות טרנופול - לסטודנטים של אוניברסיטת בר-אילן, שהם צאצאים ליוצאי העיר טרנופול והסביבה, מערב אוקראינה, הלומדים בתכנית לימודים מלאה. יש להגיש מכתב פנייה למדור מלגות בצירוף מסמכים המאשרים מגורים של בן משפחה באזור הנ"ל. את הבקשה אפשר להגיש למדור מלגות במהלך כל שנת הלימודים.

מלגות לסטודנטים עם שיתוק מוחין - קרן המלגות ע"ש פאולינה וד"ר אברהם ברגמן ז"ל מעניקה מלגות לימודים לסטודנטים עם שיתוק מוחין (C.Pׂׂׂׂ) בלבד, הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה. כתובת האתר של הקרן: www.ilan-israel.co.il. לפרטים ולהנחיות להגשת בקשה למלגה, יש לפנות למשרדי איל"ן, בטלפון: 03-5248141, בפקס: 03-5249828, או בדואר אלקטרוני: ilan@ilan-israel.co.il.

מלגות והלוואות מגורמים חיצוניים:

מלגות (NRW ׁׁׁ(North Rhine-Westphaliaלתלמידי תואר ראשון ושני, אזרחים ישראלים. מלגות לתקופה של חודשיים-שלושה בין מאי לדצמבר 2017. מיועד לכל תחומי הלימוד/מחקר. נדרשת שליטה מלאה באנגלית או גרמנית. פרטים נוספים באתר הקרן וטופס רישום מקווןמועד אחרון להגשה: 28 בפברואר 2017.

מלגת פר"ח - מרכז המדע החוויתי לילדים של ארגון פר"ח מחפש מדריכים/ות תמורת מלגה. מיועד לסטודנטים במוסד מוכר עם גישה מצוינת לילדים. ניסיון בהדרכה ורק במדעים - יתרון. יש לשלוח קו"ח לדוא"ל: havayeda.batyam@gmail.com. פרטים נוספים ניתן למצוא באתר, בכתובת: http://www.havayeda.org.il/About_Us.html. לבירורים ניתן לפנות בדוא"ל או בטלפון: 03-5089588. מועד אחרון להגשה: 1 במרץ 2017.

מלגות ליוצאי אתיופיה - מטעם משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, לתלמידי תואר ראשון יוצאי אתיופיה, לשנה"ל תשע"ז. לפרטים נוספים: גב' מאירה בנימין, בדוא"ל: meira@most.gov.il. יש להגיש את הבקשה על גבי הטופס, על פי ההנחיות בקישור, בדוא"ל: milgot@most.gov.il, או בדואר: משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, קרית בגין - קרית הממשלה (המזרחית), רח' קלרמון גאנו 3, ת"ד 49100, ירושלים 91490. מועד אחרון להגשה בדוא"ל: 27 במרץ 2017. מועד אחרון להגשה בדואר: 30 במרץ 2017.

לקראתך" - מחפשת מלגה משמעותית? באפשרותך לקבל מלגת לימודים בתמורה לפעילות ליווי נערות לקראת שירות משמעותי. פרטים בקישור המצורף.

תכנית "בוחרים מחר" - פרויקט קהילתי לצעירים מייסודה של הסוכנות היהודית, עם אפשרות למלגת שכ"ל מלאה, לתושבי שכונת רמת אליהו בראשון לציון. פרטים בקישור המצורף.

מלגת שכר דירה לסטודנטים מעוטף עזה. פרטים כאן.

מלגות והלוואות מטעם משרד החינוך. ניתן להגיש טפסי בקשה למלגות באופן מקוון במהלך הסמסטר השני של 2017.

הלוואות מטעם האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית (IFLA)

תאריך עדכון אחרון: 14/02/2017